اطلاعات‌محورهنرهنر هفتم

حقایقی جالب از زندگی کیانو ریوز دوست داشتنی

شخصیت کیانو ریوز همچون معنای اسمش چون نسیمی آزاد است که بر فراز کوه‌ها حرکت می‌کند.

کیانو متولد دوم سپتامبر ۱۹۶۴ در بیروت پایتخت لبنان است. مادر او یک زن انگلیسی و پدرش مردی اهل‌ هاوایی بوده است. ریوز خانواده‌ای به مفهوم و معنای واقعی نداشت. ساموئل، پدر کیانو در سه سالگی‌اش خانواده آنها را ترک می‌کند. پس از این اتفاق کیانو برای اولین بار پدرش را در سیزده سالگی ملاقات می‌کند. پس از آن، در دهه ۹۰ میلادی برای دومین بار پدرش را در زندان به دلیل فروش مخدر هروئین ملاقات می‌کند. مادر کیانو هم پس از آنکه پدر کیانو او را ترک کرد، سه ازدواج ناموفق داشت.

اولین ناپدری کیانو کارگردان تئاتر و تلویزیون وسینما بود. دومین ناپدری‌اش موزیسین و سومی هم آرایشگر بود. هیچ کدام این‌ها جز اولین ناپدری‌اش که کارگردان بود نتوانست کمک چندانی به کیانو کند. کیانو مدتی را نزد او به عنوان دستیار فعالیت کرد تا تجربه‌اش در حیطه هنر هفتم را بالا ببرد. چون تا این سن زندگی کیانو ثبات چندانی نداشت تصمیم گرفت برای زندگی پیش پدر بزرگ و مادر بزرگش در تورنتو برود.

کیانو درسخوان هم نبود چون پنج بار از مدرسه اخراج شده‌است و حتی نتوانسته دیپلمش را بگیرد. در مقابل در حیطه ورزش فرد قدرتمندی بود و همین امر باعث شد آن زمان به او لقب دیوار را بدهند. کیانو آن زمان به سبب فعالیت‌های ورزشی آرزو داشت که لباس تیم ملی کانادا در رشته هاکی را به تن کند و به میدان برود اما بعده‌ها با مصدومیت شدیدی مواجه می‌شود که باعث می‌شود قید این آرزو را بزند.

بیشتر بخوانید
ماجرای آیدین آغداشلو و اتهام جنسی + واکنش تارا آغداشلو

واقعیات جالبی از دوران شکوفایی ریوز

با آغاز دهه نود میلادی کیانو در یک گروه موسیقی فعالیت می‌کرده و در آن گروه گیتار بیس می‌نواخته‌ و با شرکت در تور‌های مختلف این گروه، همزمان پیشنهاد ۱۱میلیون دلاری برای بازی در قسمت دوم فیلم سرعت (SPEED) را رد می‌کند.  کیانو برای بازی در فیلم وکیل مدافع شیطان (DEVIL’S ADVOCATE) دستمزد کمتری گرفت تا تهیه کننده کار بتواند از پس پرداخت دستمزد آل‌پاچینو بر بیاید.

در اواخر دهه ٩٠ همه چیز برای کیانو ریوز خوب پیش می‌رفت.او با یک زن جوان به نام جنیفر سایم آشنا شد. در‌ سال ٢٠٠٠ این دو انتظار تولد نخستین فرزندشان را می‌کشیدند که در کمال ناباوری نوزاد دختر آنها به نام آوا در هشت ماهگی مرده به دنیا آمد. مرگ آوا ضربه شدیدی به رابطه این دو وارد کرد و رابطه آنها خیلی زود به پایان رسید.

تراژدی دیگری ‌ سال ٢٠٠١ در زندگی ریوز رخ داد و آن هم زمانی بود که سایم در یک حادثه رانندگی درگذشت. سایم سوار بر یک خودروی اسپرت بود که ناگهان با سه خودروی پارک‌شده برخورد کرد و پس از چپ‌شدن، سایم از درون خودرو به بیرون پرت شد و جان باخت… .

ریوز بعدها در مصاحبه‌ای سال٢٠٠۶ در این مورد سخن گفت و نتوانست خشم خود را پنهان کند:
«لعنتی! این عادلانه نیست! خیلی بی‌معنی است. درد و غصه تنها ظاهرش را تغییر می‌دهد، اما پایانی ندارد.»

کیانو برای رسیدن به سطح بالایی از آمادگی جسمانی برای ایفای نقش «جان ویک»، به مدت چهار ماه و روزانه ۸ ساعت به یاد گیری دقیق کار با اسلحه و انجام حرکات رزمی پرداخته و در طول تصویر برداری، بیش از ۹۰ دصد بدلکاری‌های فیلم را خودش انجام داده‌است.

بیشتر بخوانید
12 تا از بهترین فیلم‌های سینمای آلمان | نابِ ناب

خواهرش «کیم» در گذشته به مدت ده سال با سرطان خون مبارزه کرده و در آن مدت کیانو ۵ میلیون دلار صرف بهبوی خواهرش کرده‌است.

کیانو عشق موتور و ماشین است. کمپانی مورد علاقه‌اش در صنعت خودرو سازی، کمپنانی پورش می‌باشد.
کیانو مسابقات فرمول یک را خیلی خیلی جدی دنبال می‌کند.

از فعالیت‌های دیگر کیانو ریوز می‌توان به چاپ کتاب مصور «عادت به خوشبختی» اشاره کرد که نوشتن متن‌ها بر عهده کیانو بوده‌است. از فیلم‌های محبوب و مورد علاقه کیانو هم می‌توانیم از آثاری چون «راننده تاکسی»،  «اینک آخر‌الزمان» و «پرتقال کوکی» را نام ببریم.
اولین و تنها تجربه ریوز در عرصه کارگردانی فیلمی است با عنوان «مرد تایچی» که بر اساس زندگی یکی از دوستان ریوز که درفیلم ماتریکس هم بدلکار بوده، نوشته و ساخته شد.

ریوز در حیطه تهیه کنندگی نیز فعالیت کرده و یکی از معروف‌ترین آثاری که ریو در مقام تهیه کننده در آن اثر حاضر شده‌؛ مستند «Side By Side» است. این مستند به بررسی تفاوت تصویر برداری در زمان قدیم و جدید می‌پردازد و مزایا و معایب دو گونه را نشان می‌دهد.
در این مستند با کارگردان‌های مشهور و بلند آوازه‌ای چون کریستوفر نولان، دیوید لینچ و جیمز کامرون هم مصاحبه شده‌است.

کیانو با آنکه خانه‌اش در غرب هالیوود است اما بیشتر وقت‌ها را در هتل و مسافر‌خانه‌ها سر می‌کند. کیانو ریوز را معمولا در مراسم‌های معمول چهره‌های سینمایی نمی‌بینید. او علاقه‌ای به فرش قرمز و مراسم پر زرق‌وبرق ستارگان سینما ندارد. خودروی شخصی ندارد و معمولا از مترو و اتوبوس برای رفت‌وآمد در سطح شهر استفاده می‌کند. زندگی بسیاری ساده‌ای دارد و اهل پوشیدن لباس‌های مارک‌دار و گرانقیمت نیست. گفته می‌شود که ریوز نیمی از درآمد خود را صرف امور خیریه می‌کند. آن هم اموری که کسی از آن اطلاع چندانی ندارد و بسیار دقت می‌کند که همه این کارها را مخفیانه انجام دهد.

بیشتر بخوانید
راهکاری به نام جذب گردشگر با دسر و غذاهای لذیذ

بهترین فیلم‌های ریوز:

لیست زیر گلیچینی از فهرست بهترین فیلم‌های ریوز است:

  • Bill and Ted’s Excellent Adventure
  • River’s Edge
  • Point Break
  • Speed
  • Devil’s Advocate
  • The Matrix
  • Constantine
  • John Wick

بیشتر بخوانید: بازخوانی یک حادثه غم انگیز: علت فوت پل واکر چه بود؟

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا