اجتماعیحوادث

جرج فلوید که بود؟ از الف تا ی ماجرای جرج فلوید + فیلم

این روزها در آمریکا ناآرامی‌ها بالا گرفته است. اعتراضات آمریکا و همچنین واکنش‌های گسترده در شبکه‌های اجتماعی به #نژادپرستی همه جرقه‌شان از قتل جرج فلوید آغاز شد. برای کسانی که از ماجرای جرج فلوید خبر ندارند شاید پرسش به وجود آمده باشد که مگر جرج فلوید که بود که این‌چنین برای قتل او در کشور وسیع آمریکا اعتراض‌های خیابانی صورت گرفته است؟ مگر فلوید که بود که برخی از بازیکنان لیگ فوتبال آلمان زیر لباس‌شان نام او را نوشته‌اند؟ این فلوید چه‌کاره بود که حتی اوباما به قتل او واکنش نشان داده است؟ سعی ما بر این است که پاسخ این پرسش‌ها را در ادامه فراهم آوریم.

جرج فلوید که بود؟

جرج فلوید سیاه‌پوستی بود که در شهر مینیاپولیس در آمریکا زندگی می‌کرد. گفته می‌شود او در رستورانی مشغول فعالیت بوده و به‌واسطه‌ی شکایت صاحب یک فروشگاه به سبب دریافت یک ۲۰ دلاری جعلی از سوی او بازداشته شده است، این در حالی است که به گفته‌ی اداره‌ی پلیس شهر مینیاپولیس، فلوید مشخصات کلاهبرداران را داشته است.

پس از آن که مأموران پلیس دستگیرش می‌کنند، یکی از آن‌ها پا روی سر او می‌گذارد و برای حدود ۷ دقیقه پایش را برنمی‌دارد. در این بین و در حالی که یکی از مأموران پلیس پا روی سر جرج فلوید گذاشته است، در آن اطراف برخی از اهالی مینیاپولیس در حال فیلمبرداری هستند و بعضی از پلیس می‌خواهند پایش را از روی سر مرد سیاه‌پوست بردارد، اما پلیس چنین کاری نمی‌کند.

قتل جرج فلوید

مأمور پلیس، با نام درک چاوین، با قرار دادن پایش روی سر جرج فلوید – آن هم به مدت ۷ دقیقه – موجب مرگ جرج فلوید می‌شود. انتشار فیلم قتل جرج فلوید در شبکه‌های اجتماعی و رفتار خصمانه و دور از اخلاق پلیس با جرج فلوید خشم بسیاری از مردم آمریکا را برمی‌انگیزد و در دورانی که منتهی به انتخابات آمریکا است اعتراضاتی گسترده را در آمریکا به همراه می‌آورد.

بیشتر بخوانید
این زن و شوهر به اعدام محکوم شده‌اند

لحظه‌ی دستگیری جرج فلوید

در حال حاضر هر ۴ مأمور پلیسی که جرج فلوید را دستگیر کرده بودند بازداشته شده‌اند و درک چاوین، کسی که پایش را روی سر جرج فلوید گذاشته بود، به جرم قتل درجه سه در بازداشت است.

فیلم بازداشت جرج فلوید

تا پیش از آن که فیلم زیر که از نمای پشت مأموران پلیس گرفته شده منتشر شود، همه فکر می‌کردند که فقط یک مأمور پا روی بدن فلوید گذاشته است، اما فیلم زیر نشان می‌دهد که جز مأموری که پا روی سر جرج فلوید گذاشته، دو مأمور دیگر نیز پا روی بدن او گذاشته‌اند. فلوید خواهش می‌کند که او را رها کنند چون نمی‌تواند نفس بکشد، اما مأموران پلیس از این کار اجتناب می‌کنند تا آن که او جان‌اش را از دست می‌دهد. در حال حاضر جمله‌ی «نمی‌توانم نفس بکشم» که توسط جرج‌فلوید ادا شد، به شعار معترضان تبدیل شده است.

اعتراضات علیه نژادپرستی در پی قتل جرج فلوید

حال جرج‌فلوید به نمادی برای مبارزه با نژادپرستی تبدیل شده است. در سرتاسر آمریکا و حتی در بخش‌هایی از اروپا، اعتراضاتی گسترده علیه مبارزه با نژادپرستی سرگرفته است. اوضاع در شهر میاناپولیس به حدی وخیم است که فرماندار این شهر در فکر این است که حکومت نظامی اعلام کند. معترضان حتی تا جلوی اداره‌ی پلیس شهر هم آمده‌اند. بیش از ۵۰۰ نیروی ویژه‌ی پلیس برای مقابله با اعتراضات در سطح خیابان‌های شهر میاناپولیس حضور دارند.

اعتراضات حتی تا نزدیکی کاخ سفید هم آمده است. گفته می‌شود پلیس واشنگتن برای آن که مردم معترضی که در پارک مقابل کاخ سفید دست به اعتراض زده بودند را متفرق کند از گاز اشک‌آور و حتی اسپری فلفل استفاده کرده است. چندین خودرو و چندین ساختمان و فروشگاه در پی اعتراضات آتش گرفته‌اند. چند نفر زخمی شده‌اند و جو خیابان‌ها متشنج است.

بیشتر بخوانید
مادر علی انصاریان راهی بیمارستان شد

برای مقابله با این وضعیت در واشنگتن، شهردار واشنگتن اعلام کرده که از این پس تا اطلاع ثانوی عبور و مرور از ساعت ۱۱ شب تا ۶ صبح ممنوع است. با بحرانی‌شدن اوضاع واشنگتن پای وزارت دادگستری ایالات متحده نیز به ماجرا باز شد. این وزارت‌خانه خبر داد که مأموران مبارزه با مواد مخدر را برای آن که به مأموران پلیس واشنگتن کمک کنند به میدان آورده است.

در این میان، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، سازمان «آنتی‌فا» – که سازمانی ضدفاشیستی است – را در اعتراضات روزهای اخیر آمریکا مقصر دانسته و آن را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است. او گفته عدالت برای ماجرای قتل جرج فلوید برقرار خواهد شد و معترضان نباید به خشونت متوسل شوند. او معترضانی که دست به خشونت زده‌اند را به بی‌احترامی به روح جرج فلوید متهم کرده است.

اعتراضات آمریکا

واکنش‌ها به قتل جرج فلوید

در سطح جهان افراد زیادی به قتل جرج‌فلویدِ سیاه‌پوست واکنش نشان داده‌اند و هشتگ نام او در توییتر به ترند تبدیل شده است، در این بین اما افراد مشهور هم به ماجرا وارد شده‌اند. باراک اوباما، رییس جمهور سابق آمریکا، در توییتر واکنش نشان داده و گفته باید «بهتر از این باشیم». جو بایدن، رقیب ترامپ در انتخابات آینده، ضمن تأسف برای مرگ جرج فلوید گفته ما به اجرای عدالت نیاز داریم.

شرکت نتلفیکس نیز در پیامی نسبت به مرگ این شهروند آمریکایی واکنش نشان داد. جواد ظریف نیز در توییترش بارها مقامات آمریکایی را مخاطب قرار داد و از آن‌ها خواست که به جای پول‌خرج‌کردن برای ماجراجویی‌های خارجی، به وضعیت بشر در آمریکا برسند.

بیشتر بخوانید
جمشید شارمهد دستگیر شد + عکس بعد از دستگیری

اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه، نیز به مرگ سیاه‌پوست آمریکایی واکنش نشان داد و قتل او را غیرانسانی و فاشیستی خواند. اما توییت اردوغان واکنش‌های زیادی را در ترکیه و خارج از ترکیه به همراه داشت، واکنش‌هایی که عمدتاً انتقاد از او بودند، چرا که بسیاری بر این باور اند که خود اردوغان از فاشیست‌های جهان کنونی است.

در دنیای فوتبال نیز دیشب در بازی دورتموند و پادربورن، در لیگ فوتبال آلمان، جیدون سانچو و اشرف حکیمی پس از زدن گل برای دورتموند در شادی‌گل‌شان پیراهن‌شان را درآوردند تا زیرپیراهن‌شان که روی آن عبارت «عدالت برای جرج‌فلوید» نوشته بود را به نمایش بگذارند.

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا