۱۲ نکتهی کاربردی برای جذب مشتری با بازاریابی

امروزه بازاریابی نقش حائز اهمیتی در جذب مشتری و فروش محصولات دارد. اوضاع چنان است که حتی میتوان گفت بازاریابی برای شرکتهای بزرگ و کوچک به عنصری حیاتی تبدیل شدهاست. بنابراین مهم است که هر شرکت – چه کسب و کار بزرگ و چه استارتاپ – بتواند بهبهترین شکل از بازاریابی برای جذب مشتری بهره گیرد.
در این راستا، در این نوشتار به ترفندهای بازاریابی برای جذب مشتری و در نتیجه فروش بیشتر محصولات میپردازیم. بازاریابان از این ترفندها خصوصاً در زمانی استفاده میکنند که مدیران واحد تجاری، بازاریابی یک موضوع جدید را درخواست میکنند. این شیوهها علاوه بر این در مواردی که شرکتهای رقیب ضعیف هستند و نیاز به واکنشی سریع – پیش از قوتگرفتن آنها – وجود دارد، استفاده میشوند.
نکات مهم برای جذب مشتری با بازاریابی
۱- استفاده از نام افراد
یکی از تکنیکهای سریع در بازاریابی استفاده از نام افراد است. اغلب افراد دوست دارند که نام خود را بشنوند و زمانی که نامشان برده میشود توجه نشان میدهند. زمانی که با استفاده از ایمیل یا سایر ابزارهای مشابه با مشتریان ارتباط برقرار میکنید، بهتر است برای ارتباط با آنها از نامشان استفاده کنید.
۲- هدیهدادن
اغلب افراد دوست دارند چیزی را به رایگان دریافت کنند. از این نکته به خوبی در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده شده است و میتواند تقریباً در هر صنعت دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرد. سعی کنید بههنگام پیشنهاد هر چیزی برای فروش، یک هدیه هم در کنار آن بگذارید.
۳- شناسایی خریداران همیشگی
ایجاد مزایایی برای خریداران همیشگی میتواند ابزاری بسیار قدرتمند برای ایجاد مشتریان وفادار باشد. رایجترین برنامهی شناسایی خریداران همیشگی بدین صورت است که به مشتریان کارتی داده شده و پس از هر خرید بر روی آن کارت مهری زده میشود. زمانی که مهرها به تعداد معینی رسید نوعی تشویق، اعم از محصول یا خدمتی با قیمت پایینتر، به آن مشتری داده میشود. به عنوان مثال در یک آرایشگاه میتوان به ازای هر ده بار کوتاهی مو یک بار کوتاهی رایگان مو به مشتریان ارائه داد.
این قضیه در کسبوکارهای آنلاین در مسیر سادهتری قرار دارد. دادن کد تخفیف به مشتریان وفادار یکی از ابزارها برای ایجاد مشتریان وفادار و حفظ آنهاست.
۴- انتخاب لباس مناسب
این فاکتور تأثیر بسیار زیادی در برخورد اول با مشتریان، در بازاریابیهای چهره به چهره، دارد. چه فروشگاه بزرگ داشته باشید و چه شرکت، در هر صورت بهتر است کارکنان لباس مناسب به تن داشته باشند. مناسببودن لباس را فرهنگ، استانداردهای زیبایی، نوع کسب و کار و موارد این قبیل تعیین میکنند.
۵- قرار دادن تبلیغات در محلی که در دیدرس مشتریان باشد
البته که تبلیغات در جذب مشتریان تأثیر انکارناپذیری دارد، اما نکتهای که توجه به آن ضروری است محل قرار گرفتن این تبلیغات است. هر واحد تجاری بایستی مشتریان هدف خود را شناسایی کند و سپس تبلیغات خود را در مکانهایی قرار دهد که در دیدرس این مشتریان باشد.
۶- نوشتن مقاله
یکی از راههای جذب مشتری در بازاریابی، نوشتن مقالات مرتبط با حرفه و ترغیب مشتریان به مطالعهی آنهاست. بازاریابان موفق تلاش میکنند که در کنار فروش خود، یک مجلهی فیزیکی یا وبسایت اینترنتی نیز داشته باشند. میتوان در وبسایت یا مجله مقالاتی نوشت که هم در مورد محصولات و خدمات آگاهیدهنده باشند و هم تبلیغاتی.
۷- آگاهکردن دیگران از اهمیت موضوع بازاریابی
بسیاری از افراد در برابر پیشنهادهای بازاریابی جبهه میگیرند. در صورتیکه موضوع بازاریابی از اهمیتی خاص برخوردار باشد، میتوان با تأکید بر این جنبه، مخاطب هدف را تحت تأثیر قرار داد.
۸- برقراری رابطهی صحیح با مشتریان
نکتهای که اغلب در بازاریابی از آن غفلت میشود این است که تعداد زیادی از مشتریان از تبلیغِ صرف گریزاناند. این افراد بیشتر تمایل دارند که توضیحات تخصصی و مفید از بازاریابان دریافت کنند تا اینکه صرفاً به شعارهای تبلیغاتی گوش فرا دهند.
۹- ملاقات چهرهبهچهره با مشتریان
البته که در دنیای امروزی بسیاری از فعالیتهای بازاریابی به صورت مجازی صورت میگیرد. این در حالی است که داشتن بازاریابی چهره به چهره هنوز هم در مورد بسیاری از محصولات نتایج بهتری به دنبال دارد.

۱۰- برگزاری دورههای آموزشی رایگان
بسیاری از افراد به آموزشهای رایگان علاقهمند هستند، بنابراین یکی دیگر از نکات مهم برای جذب مشتری این است که بازاریابان دورههای آموزشی رایگان در مورد مباحث اصلی و اساسی واحد تجاری برگزار کنند. در این کلاسهای آموزشی میتوان مشتریان را با محصولات جدید واحد تجاری آشنا ساخت و از آنان دعوت به عمل آورد که این اطلاعات را با دیگران به اشتراک بگذارند.
۱۱- آگاهی از اصول زبان بدن
آگاهی از اصول زبان بدن برای تحت تأثیر قرار دادن مشتریان، یکی از اصول ابتدایی بازاریابی چهره به چهره است.
برای مطالعهی بیشتر در مورد زبان بدن از دو لینک زیر استفاده کنید:
۱۲- پرهیز از بهکاربردن اصطلاحات تخصصی
مخاطب بسیاری از بازاریابیها افرادی هستند که در آن زمینه تخصصی ندارند. از این رو بازاریابان بایستی تا حد امکان موضوع بازاریابی را به زبان ساده بیان نمایند. این روش در برقراری ارتباطِ بهتر با مشتریان بالقوه بسیار مهم است.
همچنین بخوانید: چند درس ارسطوی فیلسوف به بازاریابان