توصیههای جامع دکتر سهند عامری در رابطه با بیماری کرونا

دو هفته پیش بود که خبر رسمی ظهور ویروس کرونا و شایع شدنش در ایران به طور رسمی اعلام شد. اعلام رسمی رسیدن این بیماری به کشور همراه با خبر جان باختن تعدادی از هموطنانمان بر اثر ابتلای به همین ویروس باعث نگرانی و سرگردانی مردم در سطح جامعه شد. معاون بخش قرنطینه بیمارستان مسیح دانشوری، دکتر سهند عامری، طی مصاحبهای به سوالاتی که احتمالا در ذهنتان دارید، پاسخ دادهاست.
دکتر، درباره این بیماری، روشهای پیشگیری و وضعیت بیمارستانها چه میدانیم؟
در شرایطی که در حال حاضر قرار داریم خیلی دانستن اینکه حالا چند نفر تا به حال گرفتار شدهاند، چند جان خودشان را از دست دادهاند یا بیماری چه قدر فاجعهبار است، خصوصا در خصوص آمار؛ شاید خیلی کمکی به مردم نکند.
آقای دکتر، چگونه از ابتلای به این بیماری پیشگیری کنیم؟
موردی که خیلی مهم است مردم بدانند این است که دقیقا چه موضعی را باید دقیقا در مقابل این بیماری اتخاذ کنند. این بیماری یک بیماری واگیردار است و یک زنجیره انتقال دارد که تکتک ما در جامعه برای این بیماری زنجیره انتقال هستیم. برخی از ما ممکن است که در حال حاضر علامتی نداشته باشیم اما ناقل بیماری به صورت ناخودآگاه باشیم. حتما توجه به این نکات داشته باشید:
- افراد سعی کنند تا حد امکان در منزل بمانند.
- به هیچ عنوان سفرهای غیر ضروری نداشته باشند.
- دستهایمان را همان گونه که در توصیههای بهداشتی آمده مرتب بشوییم. حتی اگر الکل یا مواد ضد عفونی کننده هم نیست، هیچ مهم نیست؛ آب و صابون یا مایع دست شویی که هست. ما میتوانیم دستهایمان را خیلی مرتب بشوییم.
- تا زمانی که دستمان با سطوح خارجی تماس داشت و نتوانستیم به مواد شستوشو دهنده دست پیدا کنیم، از دست زدن به سر و صورتمان، از دست دادن با سایر افراد و از دست زدن به سطوح دیگر خودداری کنید.
- تگر ماسک نیست میتوانید فاصله لازم را رعایت کنید.
- اگر ماسک نداریم و میخواهیم عطسه یا سرفهای کنیم؛ لازم است دستمان را با آرنج محافظ قرار دهیم.
- خیلی مهم است که همه بدانیم که فرد فردمان باید کمک کنیم و مسئول هستیم تا جلوی این بیماری را بگیریم تا تیم مقابه با این بیماری بتواند ظرف مدت کوتاهی این بیماری را کنترل کند و این پروتکلی که من آن را عنوان کردم از لحاظ علمی جواب داده و کشور چین به سبب آن موفق شده بدون درمانی قطعی، این بیماری را کنترل کند.
دکتر عامری، علائم ابتلا به بیماری کرونا چیست؟
چگونه بفهمیم کرونا داریم یا نه یا اینکه اصلا به کجا مراجعه کنیم تا تست کرونا بدهیم؟
جواب ما این است که لزومی ندارد هر کسی که خودش را مشکوک به کرونا میداند برود و تست کرونا بدهد. درست است ما یک سری کمبود امکانات و کمبود کبت داریم. شاید نتوانیم همه افراد را با این روش غربال کنیم و اصلا هم نیازی نیست چون اصلا تست کرونا ممکن است در زمانی که حتی فرد بیمار هست هم منفی شود. اهمیتی ندارد علائم بیماریمان چیست. اگر حال عمومی ما خوب است و فقط به عنوان مثال یک سردرد گرفتیم اینکه بخواهیم تصور کنیم کرونا گرفتیم یا نه، تصور کاملا غلطی است. اگر کسی دچار تب و علائم تنفسی شد، علائم تنفسی شامل سرفه خشک و تنگی نفس میتواند به مراکز درمانی مراجعه کند.
البته توصیه ما به افراد این است که حتیالامکان برای موارد غیر ضروری کمتر به بیمارستان مراجعه کنند و به دلیلی شلوغی بالای بیمارستانها، صبور باشند. باز هم تاکید میکنم هشدارهای بهداشتی و مطالبی که ذکر میشود را تکتک افراد جدی بگیرند. مهم مسئولیتی است که من به عنوان یکی از اعضای جامعه دارم تا مسئولان بتوانند ویروس کرونا را مهار کنند.
آقای دکتر، خب سوالی که اینجا ذهن افراد مختلف در این وضعیت کرونایی درگیر کرده، کمبود ماسک در بازار است. استفاده از ماسک را روشی تایید شده میدانید؟
ببینید استفاده از ماسکهای ساده زمانی که مرطوب شود، عملا کارایی خود را از دست میدهد یعنی دیگر نمیتواند خیلی خوب جلوی انتشار ویروس را بگیرد. در خصوص اینکه این ماسک چه قدر موثر است اختلاف نظر خیلی زیاد است. مهمترین اثر ماسک این است که جلوی انتقال بیماری را از یک فرد بیمار میگیرد. به عنوان مثال تصور کنید من نوعی بیمار هستم و همه ما در این جامعه در حال استفاده از ماسک هستیم. منی که بیمار هستم و خیلی هنوز نشانهدار نشدهام یا به اصطلاح در دوره کمون یا نهفتگی بیماری به سر میبرم؛ این ماسک ار افراد دیگر محافظت میکند که من نوعی بیماری را منتقل نکنم. خیلی از افراد تصور عکس این موضوع را دارند که استفاد از ماسک بیماری را به آنها منتقل نمیکند.
خب آقای دکتر، وضعیت بیمارستانهای مختص کرونا در حال حاضر چگونه است؟
تمام بیمارستانهای شهر تهران و سایر مناطق ایران از جمله بیمارستان مسیح دانشوری، بیماران مبتلا به کرونا یا افرادی که خیلی مشکوک به کرونا هستند را به دلیل مسری بودن در بخشهای جداگانه نگهداری و مراقبت میکنند. خب مسلما کسانی تست آنها مثبت است با کسانی که مشکوک هستند را جدا میکنیم. مطمئنا تمام کادر درمان با تمام توان و بیشترین حد توان در حال خدمترسانی هستند و پر قدرت برای کمک به مردم حضور دارند. به هیچ عنوان شایعاتی که در مورد کمکاری و فرار پرسنل و کادر درمانی مطرح میشود، صحت ندارد. از مردم هم میخواهم با صبوری و حوصله خودشان به ما کمک کنند.
لازم به ذکر است هنوز درمانی قطعی برای درمان بیماری کرونا پیدا نشدهاست. تنها با رعایت روشهای پیشگیری و انجام توصیههای بهداشتی، میتوان از ابتلا به این ویروس در امان ماند.
یک نظر