مهمترین تفاوتهای کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی از زبان دکتر مردانی
این روزها ویروس کرونا در جهان و کشور خودمان راحت برای خودش جولان میدهد و کارشناسان و افکار عمومی را سخت نگران کرده است. یکی از نگرانیهای رایجی که در این ایام کرونایی ذهنمان را میتواند درگیر خود سازد این است که تفاوتهای کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی در چیست و چگونه باید زمانی که ناخوش هستیم، بفهمیم که به کدام یک مبتلا شدهایم تا بهترین رهاکار ممکن را در پیش بگیریم. پاسخ این سوال مهم را دکتر مسعود مردانی از عفونت شناسان بر جسته کشورمان با بیانی شیوا داده است که در ادامه برایتان بیان میکنیم.
سرماخوردگی یک بیماری خفیف است که تب آنچنان بالایی ندارد، علامت واضح و آشکارش این است که بیمار آبریزش بینی، عطسه، سرفه و گرگفتگی بینی دارد. در سرماخوردگی، بیمار عطسههای پشت سر هم دارد. این علائم نشان دهنده بیماری سرماخوردگی هستند. در سرماخوردگی معمولاً به ندرت تب بیمار به ۳۸ درجه سانتیگراد میرسد. اصلا حال بیمار به شکلی نیست که بخواهد محل کار یا تحصیل را رها کند.
بیماری دیگری به نام آنفولانزا داریم. در این بیماری ممکن است که شما ایستادهاید و حالتان در خانه خوب و خوش و سر حال است، ناگهان میبینید که تبی شدید مثلا ۴۰ درجه دارید و در کنارش احساس بدن درد و تن درد دارید که از نشانههای شایع آنفولانزا هستند. توجه داشته باشید که ظهور آنفولانزا کاملا ناگهانی است.
ممکن است شما فکر کنید که به خانه یکی از اقوامتان مراجعه کردهاید در آنجا پذیرایی شدهاید اما به دلیل ناپرهیزی کردن، تب و لرز و عرق کردهاید و بدن درد دارید که شما را از کار و زندگی هم انداخته است. حواستان باشد که چنین احوالاتی نشان دهنده ابتلای شما به آنفولانزا میباشد. توجه داشته باشید که در آنفولانزا تب بیمار معمولاً چیزی در حدود ۴۰ درجه سانتیگراد است و این تب شدید به صورت ناگهانی در بیمار ظاهر میشود. در آنفولانزا شرایط بیمار به گونهای است که گویی جانی در بدن ندارد. پس دقت کنید که ظهور ناگهانی تب مخصوصا تبهای با درجه حرارت بالا حدود ۳۹، ۴۰ درجه سانتیگراد که با تن درد و بدن درد برای بیمار همراه است نشانه رسمی ابتلای بیمار به آنفولانزاست.
حال سوالی که پیش میآید این است که با این تفاسیر کرونا به چه شکل است. باید بگوییم کرونا تقریبا میان آنفولانزا و سرماخوردگی قرار دارد. اول از همه توجه داشته باشید که هیچ گاه ظهورش ناگهانی نیست. نشانههای آن به تدریج ظاهر میشوند و مهمترین اثر گذاری را بر روی حس بویایی و چشایی بیمار دارند. اینها علاءم ظاهری بیماری کرونا هستند. خوب است بدانید بیماری کرونا علائم همراه با خود دارد. یکی از شایعترین این علائم اسهال، بیاشتهایی مطلق است.
اگر دیدید کسی مشکل در دستگاه سیستم تنفسی، بیاشتهایی، درد شکم، اسهال دارد؛ فکر کنید بیماری آن شخص کروناست مگر اینکه خلافش ثابت شود. توجه داشته باشید که بیماری سرماخوردگی، دو سه روزه از بدن بیمار رخت بر میبندد، آنفولانزا کمی بیشتر بین ۵ تا ۷ روز طول میکشد اما روند بهبود بیماری کرونا بین ۷ تا ۱۴ روز در شرایط خوب ممکن است به طول بینجامد و حتی ممکن است با دوران بستری شدن فرد بیشتر هم طول بکشد. لازم است بدانید، تب در زمان ابتلا به ویروس کرونا هیچ وقت به ۴۰ درجه سانتیگراد نمیرسد، تا ۳۹ درجه سانتیگراد که برسد، همان جا متوقف میشود. پس حتما حواستان به تفاوتهای کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی باشد چون بسیار شبیه به هم هستند.
همچنین بخوانید: مدت زمان قرنطینه برای کسی که کرونا گرفته چند روز است؟
یک نظر