تعویض الیوت آبرامز با برایان هوک | تازهترین تغییرات میز ایران در واشنگتن
جانشین هوک را بیشتر بشناسیم و دورنمایی از تغییرات احتمالی مناسبات دو کشور داشته باشیم

برایان هوک اخیرا گفته که از پست خود به عنوان نماینده آمریکا در مورد ایران استعفا کرده است. بر اساس اعلام منابع خبری آگاه، «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ونزوئلا، جانشین برایان هوک در این پست، خواهد شد. در سالهای اخیر، برایان هوک با توجه به صحبتها و اقداماتش در رابطه با ایران به نماد تحریم علیه ایران تبدیل شده بود. هوک از معدود افراد حاضر در وزارت خارجه آمریکاست که پس از برکناری رکس تیلرسون در سمت خود باقیماند. در همین رابطه نیویورک تایمز تعویض الیوت آبرامز با برایان هوک را پایان اندک شانس باقیمانده برای مذاکره با تهران ارزیابی کرده است.
الیوت آبرامز کیست؟
آبرامز در سال ۱۹۴۸ میلادی از یک خانواده یهودی در شهر نیویورک متولد شد و در دولتهای ریگان و بوش پسر عدهدار پستهای مهمی بوده است. آبرامز در ماجرای مک فارلین و کمک نظامی ایالات متحده به کنتراها در نیکاراگوئه نقش مهمی داشت، تا جایی که او را فرمانده کل کنتراها خواندند. او با حمایت از دولت دیکتاتور السالوادور، قتل عام نیروهای «الموزتو» که تحت حمایت آمریکا بودند را بزرگ نمایی تعبیر کرد.
در سال ۱۹۹۱، الیوت آبرامز به دلیل تخلف در نگهداری و حفاظت از اطلاعات محرمانه از سوی کنگره محکوم شد، اما خوش اقبال بود و از سوی بوس پدر عفو شد. آبرامز به شدت ضد کمونیست هست و معتقد است در برابر چپ گرایان باید حتی از دیکتاتورها در نقاط مختلف جهان حمایت کرد. در سال ۲۰۰۱ جورج دبلیو بوش (بوش پسر)، آبرامز را در دولت خود به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور، مدیر ارشد دموکراسی و حقوق بشر در کابینه، انتخاب کرد. همچنین الیوت آبرامز در سال ۲۰۰۲ در تلاش برای برنامهریزی کودتا علیه هوگو چاوز، رئیس جمهور سابق ونزوئلا، نقش داشت. او همچنین یکی از مدافعین سرسخت حمله نظامی آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ بود.
آبرامز در سال ۲۰۰۷ از طرح بوش پسر برای انجام عملیات مخفیانه و خرابکارانه در ایران حمایت کرده بود. او در سال ۲۰۱۳ هم، خواستار دخالت نظامی در سوریه برای جدی گرفتن تهدیدات آمریکا، توسط ایران شده بود. جالب است بدانید الیوت آبرامز یکی از منتقدان اصلی راهبرد باراک اوباما نسبت به اسرئیل و برنامه جامع اتمی ایران یا همان برجام هم بود. جالبتر از همه اینکه آبرامز با چنین ایدئولوژی و تفکراتی در ابتدا مخالف نامزدی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ بود و از تد کروز و ماکو روبیو در رقابتهای انتخاباتی درون حزبی جمهوری خواهان حمایت میکرد.
بعد از ۲۰۱۶ جمهوری خواهان حامی آبرامز برای تصدی پست ریاست وزارت امور خارجه بودند اما ترامپ این پیشنهاد را رد کرد و نپذیرفت. سال گذشته میلادی، الیوت آبرامز در کابینه ترامپ به عنوان نماینده آمریکا در امور ونزوئلا انتخاب شد و حالا پس از استعفای برایان هوک نماینده میز ایران در وزارت امور خارجه آمریکا هم خواهد بود. در مجموع نمیتوان با آمدن آبرامز در این سمت، تغییر چندانی را در سیاست خارجی آمریکا نسبت به ایران مشاهده کرد.
همچنین بخوانید: سند چشمانداز استراتژی ۲۰۲۰ دموکراتها در قبال ایران منتشر شد