تاثیر ویروس کرونا بر بازار فروش روانکاران

بازار فروش روانکاران (شامل انواع روغنهای موتوری، صنعتی و گریس) اعم از سیال و جامد وابسته به تقاضای صنایع و بخش حمل و نقل جادهای و درون شهری میباشد. در طبقه بندی کالاها از لحاظ کالاهای ضروری و غیر ضروری، روانکاران در رده کالاهای مصرفی ضروری قرار دارند. میزان تقاضا برای آنها وابسته به رشد و رونق اقتصادی نیز می باشد. چون در شرایط رکود اقتصادی به هر حال فعالیتهای حملونقل و مسافری الزاما به میزان زیادی ادامه مییابد،لذا تاثیر افت فعالیتهای اقتصادی بر بازار فروش روانکاران بسیار کمتر از کالاهای واسطهای و مصرفی(غیر خوراکی) است.
بی تردید کاهش فعالیتهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور بر بازار فروش روانکاران تاثیر نامساعد و منفی داشته و دارد، اما این اثرات ناخوشایند بر مصرف انواع روانکاران متفاوت میباشد. مثلا به علت رعایت فاصله اجتماعی جهت کاهش خطر ابتلاء به بیماری کرونا، صنایعی که مصرف کننده انواع روغنهای صنعتی و گریس میباشند دچار افت بیشتری نسبت به بخش حملونقل جادهای و درون شهری خواهند شد. این یعنی مصرف انواع روغنهای صنعتی و گریس بیشتر از روغنهای موتور کاهش مییابد. در میان این روانکارهای صنعتی، مصرف گریس کمتر از میزان مصرف روغنهای صنعتی کاهش مییابد، اما افت مصرف روغنهای موتور (دیزلی و بنزینی) خیلی زیاد نخواهد بود.
طبق آمار رسمی وزارت راه، میزان سفرهای نوروزی در سال ۹۹ حدود ۵۰% نسبت به زمان مشابه در سال گذشته با کاهش روبهرو شده است. چنانچه تعطیلی کارخانجات و کسب و کارها به روال تعطیلات نوروزی ادامه یابد، امری که با فاصله گذاری اجتماعی بعید به نظر میرسد؛ مصرف روغنهای موتوری بین ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. بر این اساس انتظار میرود تقاضا برای روغنهای صنعتی حدود ۴۰ تا ۴۵ تقلیل یابد. بر اساس همین پیشبینی میتوان متصور شد که مصرف گریس نیز کاهشی حدود ۳۵ درصدی را تجربه خواهد کرد.
یک نظر