بیوگرافی مینا جعفرزاده + رزومه کاری و عکس همسرش

مینا جعفرزاده بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون کشورمان دیشب مهمان برنامه دورهمی بود. حضور او در این برنامه موجب تحریک حس کنجکاوی بسیاری از بینندههای این برنامه شد تا بدانند مینا جعفرزاده که بوده و چه سوابقی در دنیای بازیگری داشته است. این نوشتار به بیوگرافی مینا جعفرزاده میپردازد. با هم خواهیم دید که این بازیگر قدیمی کِی به دنیای سینما وارد شده، همسرش که بوده است، در حال حاضر چه کارهایی انجام میدهد، چند فرزند دارد و بسیاری موارد دیگر.

بیوگرافی مینا جعفرزاده
مینا جعفرزاده متولد ۱۳۲۵ است. احتمالاً در برخی فیلمها دیدهاید که این بازیگر قدیمی گاه با زبان آذری صحبت میکند، این به دلیل آن است که او در یکی از شهرهای بزرگ آذربایجان غربی یعنی شهر خوی به دنیا آمده و زندگی کرده است.
مینا جعفرزاده از همان حدود ۲۰ سالگی به دنیای رادیو وارد شده و پس از آن به سمت دوبله رفته است. او مدتی مشغول بازیگری در تئاتر شده ولی علاقهاش به بازی در جلوی دوربین او را به سمت بازیگری در تلویزیون برده است. بازیگری در جلوی دوربین مورد پسند پدرش نیفتاده و به این ترتیب باری دیگر به تئاتر بازگشته است. اما پس از فوت پدرش، نخستین بازیاش در دنیای سینما و تلویزیون را در سن ۴۲ سالگی و در سال ۱۳۶۷ تجربه کرده است.

او ابتدا در سریال گالشهای مادربزرگ در سال ۱۳۶۷ نقشآفرینی کرد و پس از آن تا سال ۱۳۷۴ توانست در ۴ سریال دیگر بازی کند. جالب آنکه هر ۵ سریال اول مینا جعفرزاده به کارگردانی همسرش بهمن زرینپور بودهاند. اجازه دهید قبل از آنکه به رزومهی کاری مینا جعفرزاده نگاهی بیندازیم، ابتدا ببینیم بهمن زرینپور کیست.
بهمن زرینپور، همسر مینا جعفرزاده

بهمن زرینپور بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون بود. او فعالیتاش را در دههی ۵۰ و در دوران قبل از انقلاب آغاز کرد. پس از آنکه با مینا جعفرزاده ازدواج کرد، همسرش را به دنیای بازیگر آورد و در ۵ سریال بین سالهای ۶۷ تا ۷۴ به او نقشهایی برای بازیکردن داد.
البته مینا جعفرزاده بعد از سال ۷۴ نیز چند بار با همسرش تجربهی همکاری داشت. بهمن زرینپور در سال ۱۳۹۵ درگذشت. مینا جعفرزاده بسیار از غم ازدستدادن همسرش غمگین شد. او در جایی گفت:
بعد از فوت همسرم بهمن، روحم خسته شده بود و با تاثیری که از این اتفاق گرفته بود خانه نشین بودم، اما خدا را شکر این روزها حال خوبی دارم.
بهمن زرینپور علاوه بر کارگردانی، در چند فیلم هم بازی کرده است. داییجان ناپلئون، مجموعهفیلمهای صمد (از جمله صمد به مدرسه میرود، صمد آرتیست میشود و صمد دربهدر میشود)، فریاد زیر آب، مجموعهی امام علی، دختری با کفشهای کتانی و حکایت عاشقی از جمله فیلمهای مشهوری هستند که بهمن زرینپور در آنها نقشآفرینی کرده است.
ازدواج مینا جعفرزاده و بهمن زرینپور دختری با نام سولماز را ارمغان داشته است. سولماز در حال حاضر موسیقی درس میدهد. ساز اصلیاش پیانو است و از یک دانشگاه معتبر هندی موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد موسیقی شده است.

نحوهی بازیگر شدن مینا جعفرزاده
مینا جعفرزاده در مورد نحوهی بازیگرشدناش میگوید:
در دوران دبیرستان یک سال به اردوی رامسر رفته بودم و در آمفی تئاتر محل برگزاری اردو نمایشنامه اجرا شد که من هم در آن بازی داشتم و شاهرخ نادری(صدابردار) و فریدون توفیقی(مجری رادیو) بازی مرا دیدند و من هم علاقمندی خودم را به انجام کار نمایشی رادیو اعلام کردم و با حمایت آنها ابتدا در بخش نمایشهای رادیویی ویژه کودکان مشغول به کار شدم.
پدرم مخالف فعالیت تصویری من بود و بهواسطهی احترامی که من و زرینپور برای پدرم قائل بودیم در زمان حیات او کار تصویری انجام ندادم. تا اینکه پدر در سال ۵۹ به رحمت حق پیوست و من از سال ۶۴ تا امروز به طور مداوم در کارهای تصویری اعم از سینمایی، مجموعه تلویزیونی و تله فیلم حضور داشتهام.

فعالیتهای هنری مینا جعفرزاده
گفتم که او ابتدا در سال ۱۳۶۷ در سریال گالشهای بزرگ بازی کرده و پس از آن در ۴ سریال دیگر به کارگردانی همسرش نقشآفرینی کرده است. این ۴ سریال عبارت اند از عطر گل یاس در سال ۱۳۶۹، آوای فاخته در سال ۱۳۷۳، زیر گنبد کبود در سال ۱۳۷۴ و جهان وارونه در همان سال.
فردا دیر است، ویروس ۲۰۰۰، دیوار شیشهای، زیرآسمان شهر سری دوم، خاتون، برای آخرین بار، آدمخوار، نابرده رنج، بوی باران، رخنه، هفت سنگ و دوپینگ از مشهورترین سریالهایی هستند که مینا جعفرزاده در آنها بازی کرده است. او همچنین سابقهی بازی در چندین فیلم سینمایی را نیز دارد. برخی از فیلمهای سینمایی که در آنها بازی کرده به قرار زیر هستند:
- ۱۳۹۷ – آپاچی
- ۱۳۹۶ – خوک
- ۱۳۹۰ – یک سطر واقعیت
- ۱۳۸۹ – اخراجی ها ۳
- ۱۳۸۸ – چراغ قرمز
- ۱۳۸۸ – کیفر
- ۱۳۸۷ – اخراجیها ۲
- ۱۳۸۷ – چار چنگولی
- ۱۳۸۷ – چشمک
- ۱۳۸۷ – دلداده
- ۱۳۸۷ – یک وجب از آسمان
- ۱۳۸۵ – اخراجیها
- ۱۳۸۵ – خدا نزدیک است
- ۱۳۸۲ – روایت سهگانه (اپیزود اول: یک آرزوی کوچک)
- ۱۳۸۰ – هفت ترانه
- ۱۳۷۸ – شراره
- ۱۳۷۷ – دختری با کفشهای کتانی
- ۱۳۷۴ – برج مینو
- ۱۳۶۷ – فیل در تاریکی
همچنین بخوانید: بیوگرافی الناز حبیبی