
یک منطقهی خودمختار به نام مغولستان داخلی در کشور چین وجود دارد که گزارشها حکایت از آن دارند که در یکی از بیمارستانهای این منطقه یک مورد ابتلای به بیماری طاعون خیارکی ثبت شده است. این در حالی است که جهان هنوز درگیر مبارزه با ویروس کرونای جدید است، ویروسی که آن هم از همین چین سربرآورد و به جان دنیا افتاد.
مسئولان بهداشت شهر بایانور در منطقهی خودمختار مغولستان داخلی گفتهاند فردی که به بیماری طاعون خیارکی مبتلا شده در حال حاضر وضعیت بسیار وخیمی ندارد و در بیمارستان بستری است. کمیسیون بهداشت بایانور هشدار درجه سه صادر کرده است. هشدار درجه سه یک درجه از هشدار درجه چهار که اوج هشدارهاست پایینتر است. در حال حاضر به مردم بایانور و کل منطقهی خودمختار مغولستان داخلی هشدار داده شده که از خوردن و حتی حمل و نقل حیواناتی که میتوانند طاعون خیارکی را منتقل کنند، اجتناب ورزند.
افزون بر این موارد، مقامات مغولستان داخلی گفتهاند که در حال تدارکچیدن امکاناتی برای پیشگیری از شیوع بیماری طاعون خیارکی هستند.
در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ نیز نوع دیگری از طاعون با نام طاعون ذاتالریه در مغولستان داخلیِ چین بروز کرد. متأسفانه این طاعون ذاتالریه همچون کرونا ویروس از راه تنفس نیز میان انسانها قابلانتقال است.
طاعون خیارکی چیست؟
بیماری طاعون خیارکی یکی از اصلیترین بیماریهای طاعون است و همان بیماریای است که در قرون وسطی موجب مرگ میلیونها اروپایی شد. این نوع طاعون ناشی از باکتری یرسینیا پستیس است و گفته میشود از طریق گازگرفتگی توسط موش و سایر جوندگان آلوده منتقل میشود.
دورهی نهفتگی این بیماری واگیردار ۲ الی ۶ روز است و پس از آن علائم اولیهی این بیماری از جمله درد عضلانی، سردرد، سرگیجه و تب و لرز بالا بروز میکنند. ساعاتی بعد خیارکهایی روی پوست بیمار پدیدار میشوند. این خیارکها در واقع عدد لنفاوی متورمشده هستند.
البته دانشمندان بر این باور اند که شیوع طاعون خیارکی در قرون وسطی در اروپا و مرگ میلیونها نفر در اثر آن مربوط به آن زمان است و امروز چنین اتفاقی رخ نخواهد داد. آنها میگوید حتی احتمال آن که طاعون خیارکی به اپیدمی و پاندمی تبدیل شود بسیار اندک است. امروز به آنتیبیوتیکها دسترسی وجود دارد و همچنین از راههای انتقال این بیماری اطلاعات زیادی وجود دارد.
گوشت مارموت، مسبب بیماری طاعون خیارکی در مغلوستان داخلی
گفته میشود فرد مبتلاشده به این بیماری از گوشت مارموت خورده است. مارموت حیوانی شبیه به سنجاب است که متأسفانه در نزد اهالی مغولستان داخلی محبوب است و گوشت آن را همواره به عنوان خوراکی میخورند. گفته میشود سال گذشته نیز یک زوج مغول بر اثر خوردن گوشت مارموت و ابتلا به بیماری ناشی از آن درگذشتند.
همچنین بخوانید: هشام الهاشمی ترور شد