خطر ویروس کرونا برای چه بیمارانی بیشتر است؟

کرونا این روزها عامترین و رایجترین موضوع بحث در میان مردم سرتاسر جهان است. این ویروس، که از چین به سایر کشورهای جهان انتشار پیدا کرد، در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هزار نفر را درگیر خود کرده و موجب مرگ حدود ۱۰ درصد از مبتلاها شده است. نکتهی مهمی که در مورد این ویروس وجود دارد این است که افرادی که برخی بیماریها را دارند ممکن است در برابر این ویروس آسیبپذیرتر باشند. این نوشتار به معرفی بیماریهای زمینهای خطرساز کرونا میپردازد.
مقدمه
قبل از آن که به معرفی بیماریهای زمینهای تشدیدکنندهی ویروس کرونا پرداخته شود، به ذکر یک سری نکتهی مقدماتی نیاز است.
نخست آن که بیماری کرونا همهی سنین را در برمیگیرد و اینگونه نیست که کودکان یا جوانان از آن مصون باشند. دوم آن که اتفاقاً بر طبق تحقیقاتی که به عمل آمده دریافته شده که در نوجوانان و جوانان هم این بیماری میتواند بسیار شدید باشد، هرچند که نرخ مرگ و میر در نوجوانان و جوانان بسیار کمتر از افراد بالای ۷۰ یا ۸۰ سال است. سوم آن که بر طبق تحقیقاتی که صورت گرفته، خصوصاً تحقیق جامعی که مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها در کشور چین انجام داد و نتایج آن را در ۲۱ فوریه منتشر کرد، نشان داده شده که بیش از آن که سن در تشدید کرونا در بدن یا نرخ مرگ و میر این ویروس مهم باشد، بیماریهای زمینهای اهمیت دارند.
این یعنی وجود یک سری بیماریها در بدن، موجب آسیبپذیرتر شدن بدن در برابر ویروس کرونا میشود. البته این به معنای آن نیست که هر کس این بیماریها را داشته باشد در برابر کرونا آسیبپذیر است و خدایناکرده فوت خواهد شد، بلکه فقط میتوان گفت به احتمال بسیار زیاد ویروس کرونا برای افرادی که یک سری بیماری زمینهای دارند خطرناکتر است، لذا این افراد باید چند برابر دیگران مواظب باشند و اقدامات احتیاطی را انجام دهند.
بیماریهای زمینهای خطرساز در ارتباط با کرونا
۱- دیابت
افرادی که به دیابت دچار هستند، باید بسیار بیشتر از دیگران اقدامات احتیاطی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا را انجام دهند. دیابت یکی از بیماریهای زمینهای تشدیدکنندهی ویروس کرونا در بدن است. این به سبب آن است که در بیماران دیابتی، عمدتاً سطح قند خون بالا است و متأسفانه بالا بودن سطح قند خون در بدن موجب میشود که سیستم ایمنی بدن چندان توانایی زیادی نداشته باشد. زمانی هم که سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد، در صورت ابتلا به ویروس کرونا، این ویروس در بدن بیشتر جولان میدهد و میتواند آسیب بیشتری به بدن بزند.
۲- بیماریهای قلبی
بیماریهایی که به قلب ارتباط دارند، خصوصاً فشار خون بالا، نیز از بیماریهای زمینهای خطرساز برای کروناویروس هستند. گفته میشود کرونا وقتی وارد بدن میشود به ریهها میرود و ازآنجا که کارکرد قلب ارتباطی نزدیک با ریهها دارد، زمانی که نیاز به دم و بازدمهای طولانی و سخت باشد، به قلب هم فشار وارد میآید. در بیماران قلبی که به خودی خود قلبشان ضعیف است و قدرت زیادی برای پمپاژ خون ندارد، چنین وضعیتی (یعنی وضعیت دم و بازدم طولانی و سخت) میتواند بسیار خطرناک باشد.
از این رو است که بیماران قلبی باید به شدت مراقب باشند که مبادا به ویروس کرونا دچار شوند. این موضوع نباید موجب ترس و هراس شود، فقط باید کاری کند که بیماران قلبی بسیار محتاط باشند و تا جای امکان از منزل خارج نشوند و تمامی اقدامات احتیاطی را بهجد انجام دهند.
۳- بیماریهای تنفسی
ویروسی که در بدن نخست به سمت ریه میرود بدون تردید برای افرادی که به بیماریهای تنفسی دچار هستند خطرناک است، بنابراین کسانی که از بیماری آسم، بیماری فیبروز سیستیک، بیماری مزمن انسدادی ریه و سایر بیماریهای تنفسی رنج میبرند باید بسیار مراقب باشند تا مبادا به این بیماری دچار شوند.
۴- سرطان
انواع سرطان نیز از جمله بیماریهای زمینهای خطرساز برای ویروس کرونا هستند. کسانی که به سرطان، به خصوص سرطان خون و سرطان غدد لنفاوی، دچار هستند از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار اند. در چنین شراطی ویروس کرونا در بدن این افراد ممکن است با شدت بیشتری علائماش را نشان دهد. حتی گفته میشود افرادی که سرطان داشتهاند اما بهبود یافتهاند نیز ممکن است در برابر ویروس کرونا آسیبپذیرتر از افراد عادی باشند.
در کل کسانی که به سرطان دچار اند و کسانی که سرطان داشتهاند و بهبود یافتهاند نیز باید بیش از دیگران اقدامات احتیاطی را انجام دهند و از ابتلا به کرونا پیشگیری کنند.
بیشتر بخوانید: ارتباط کرونا و سیگار
پینوشت:
این مطلب نباید موجب ترس در افرادی که به بیماریهای ذکرشده در بالا دچار هستند شود. هدف ما از انتشار این مطلب فقط این است که شما عزیزان بیش از پیش مراقب خود باشید و ویروس کرونا را جدی بگیرید. بهترین کار این است که تا جای امکان در خانه بمانید و اقدامات بهداشتی و احتیاطی را انجام دهید. با آرزوی سلامتی برای شما.
۲ نظرها