اجتماعیبین‌المللی

سفیر چین کاربران ایرانی را بلاک می‌کند!

هرچه که باشد نمی‌توان در ماجرای کرونا به سیاست نگاه نکرد. اصلاً در چه چیزی می‌توان نگاه کرد و اثرات سیاسی در آن ندید؟ هر چیزی را که در جهان نگاه کنید، هر رویدادی را که تحلیل کنید، هم علل سیاسی (چه مستقیم و چه غیرمستقیم) و هم معلول‌های سیاسی در آن خواهید دید. کروناویروس هم چنین قضیه‌ای دارد. یکی از شاخص‌ترین تبعات شیوع این ویروس در جهان، منفور شدن چین در سطح بین‌الملل بود، نه به این علت که ویروس را چین ساخته بلکه به علت نوع غذایی که مردم چین مصرف می‌کنند. در این بین البته نفرت از آمریکا هم بیشتر شد، چراکه یکی از متهمین اصلی شیوع ویروس کرونا در جهان است، هرچند که در حال حاضر خود این کشور هم به شدت درگیر ویروس شده است.

چینی‌ها در میان مردم ایران بسیار منفورتر از آمریکایی‌ها هستند و این قضیه هم به امروز و دیروز بازنمی‌گردد، بلکه از سال‌ها قبل به‌واسطه‌ی اجناس درجه چندم چینی و بیکار شدن کارگران و کاسبان ایرانی به سبب واردات زیاد کالاهای چینی است که این نفرت وجود دارد. به تازگی اما اصطکاکی میان سخنگوی وزارت بهداشت و سفیر چین به وجود آمده که موج عظیمی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته است.

ماجرا از کجا آغاز شد؟

آغاز ماجرا، حداقل در ظاهر، جایی بود که جهانپور – سخنگوی وزارت بهداشت – در توییتی اظهار داشت که در پزشکی نباید سیاست را وارد کرد و این‌گونه گفت که آن‌ها در روزهای شیوع کرونا در چین بر اساس داده‌های چینی دریافته‌اند که کروناویروس خطرناک‌تر از ویروس آنفلوانزا از نوع A نیست، اما حال که این ویروس در سطح جهان و در سطح ایران شیوع پیدا کرده فهمیده‌اند که بسیار خطرناک‌تر است و باید به داده‌های خودی بیشتر از داده‌های «چینی» اعتماد کرد.

بیشتر بخوانید
طالبان چه راه‌های عمده‌ای برای تامین منابع مالی دارد؟

توییت جهانپور

این توییت جهانپور، اما، واکنش سخت سفیر چین را به همراه داشت.

توییت سفیر چین
توییت سفیر چین

پاپس‌کشیدن جهان‌پور

اما آن چیزی که بسیار صدا کرد، پاپس‌کشیدن جهانپور بود. او در توییتی دیگر از تلاش‌های چین برای حمایت از ایران «در این روزهای سخت» سخن گفت و به‌نوعی نشان داد که درصدد پاک‌کردن گفته‌های قبلی خود است. این موضوع با توییتی از سخنگوی وزارت خارجه، عباس موسوی، همراه شد که او نیز از چین و حمایت‌های‌اش تشکر کرد و به نوعی نشان داد که او هم برای دلجویی از چین اقدام کرده است.

سفیری که بلاک می‌کند

پس از این ماجراها بود که کاربران ایرانی در صفحه‌ی توییتر سفیر چین برای او کامنت‌های زیادی گذاشتند، اما او تا توانست کاربران ایرانی‌ای که به هر طریقی از او و کشور چین انتقاد کرده بودند را بلاک کرد. این بلاک‌کردن کاربران ایرانی توسط سفیر چین موجب بیشتر شدن خشم جامعه‌ی کاربران از کلیت سیاسیون چین شد، به طوری که کار به جایی رسیده که اکثر کاربران ایرانی در توییتر دست به «ریپورت» اکانت سفیر چین زده‌اند و اعتقادشان این است که تا سفیر چین بلاک‌شده‌ها را آنبلاک نکند دست از ریپورت حساب کاربری توییتر او نخواهند برداشت.

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا