اطلاعات‌محور

قصه‌ی پرماجرای برند لویی ویتون | از ابتدا تا کنون

لویی ویتون اگرچه در حال حاضر بزرگ‌ترین و سودآورترین برند کالاهای لوکس در جهان است و گستره‌ی مثال‌زدنی آن از پکن تا لندن را در بر می‌گیرد، نقطه‌ی آغاز بسیار متواضعانه‌ای دارد. این منشأ به مرد جوانی باز می‌گردد که خانه را ترک کرد تا چمدان‌های مسافرتی خود را برای پاریس قرن نوزدهم تولید کند. لویی ویتون که والدین خود را در همان سال‌های ابتدایی زندگی از دست داده بود، با نزدیک به سه سال سفر، نهایتاً به پاریس رسید و هم‌زمان با گسترش زندگی لوکس در آن شهر، ایده‌ی ایجاد یک برند لوکس به ذهن‌اش خطور کرد. برند گسترش هم‌اکنون بزرگ‌ترین برند کالاهای لوکس در جهان است و هنوز هم استفاده از محصولات آن نمادی است از زندگی لوکس و تجملاتی. به‌دنبال ماجرای این برند اگر هستید این نوشتار را از دست ندهید.

زندگی لوئیس ویتون، بنیان‌گذار برند لویی ویتون

لوئیس ویتون در سال ۱۸۲۱ در منطقه‌ای به نام Anchey، که در حقیقت دهکده‌ای در کوهستان ژورا کمی دورتر از مرز سوئیس است، به دنیا آمد. این منطقه، ناحیه‌ای فقیرنشین بود که برده‌داری در آن کمتر از ۴۰ سال پیش منحل شده بود. از این روی لوئیس در جست‌وجوی آینده‌ی خود این ناحیه را ترک کرد و در سن ۱۶ سالگی به پایتخت فرانسه رسید.

این‌جا همان پاریس «بینوایان» ویکتور هوگو با حدود یک میلیون نفر جمعیت بود. شوپن آهنگساز در نامه‌ای به دوست خود در آن سال‌ها می‌نویسد: «این‌جا می‌توانی بزرگ‌ترین تجملات، بزرگ‌ترین ناپاکی‌ها، بزرگ‌ترین پاکدامنی‌ها و بزرگ‌ترین فساد‌ها را پیدا کنی».

لوئی نوجوان به عنوان یک شاگرد، توسط یک سازنده‌ی جعبه به نام موسیو مارشال استخدام شد .او در آن کارگاه نه تنها با نحوه‌ی ساخت چمدان آشنا شد بلکه در بسته‌بندی لوازم سفر، خصوصاً برای افراد مرفه و ثروت‌مند، مهارت پیدا کرد. در آن زمان بستن چمدان به‌راحتی امروز نبود. چمدان‌ها شکل و اندازه‌ی امروز را نداشتند و از همین روی بسته‌بندی کردن لوازم سفر برای بسیاری کاری ناخوشایند، سخت و حتی غیرممکن بود. به همین سبب مسافرین از افراد ماهر در این زمینه درخواست می‌کردند تا لوازم سفر را برای آنان بسته‌بندی کنند. یکی از افراد ماهر در این کار لوئی ویتون بود که ضمن انجام این کار برای قشر مرفه پاریس، به‌تدریج ایده‌ی ساخت برندی لوکس در ذهنش شکل گرفت.

لوئی به مدت ۱۷ سال در آن کارگاه کار کرد و سپس آن‌جا را ترک نمود. زمانی که آن‌جا را ترک کرد، چارلز لوئیس ناپلئون، قدرت را در دست گرفته و خود را «امپراطور ناپلئون سه» نام نهاده بود. پاریس در آستانه‌ی تبدیل‌شدن به کانون جهانی تجملات و محل فعالیت‌ احزاب گوناگون بود. امپراطور فردی را برای طراحی مجدد مرکز پایتخت استخدام کرد و آن را به‌صورتی درآورد که ما امروزه شاهد آن هستیم.

بیشتر بخوانید
تمام آنچه که در رابطه با طوطی و ملزومات نگهداری‌اش باید بدانید!

در سال ۱۸۵۴ لوئی با دختری ۱۷ ساله به نام کلمن امیلی پریائوکس ازدواج کرد و تصمیم گرفت شرکت خود را، در مکانی نزدیک به محل کار سابق خود، تأسیس کند.

برند لویی ویتون

چمدان‌های منحصر به فرد لویی ویتون

شهرت لویی به سبب نوآوری‌های او در ساخت چمدان است. به عنوان مثال او به جای استفاده از پوست به‌عنوان روکش چمدان، از کرباس و چسب استفاده کرد. این نوآوری سبب شد دیگر چمدان و محتویات آن بوی بد پوست را به خود نگیرند. علاوه بر این او در طراحی چمدان‌های خود از رنگ‌های مد روز استفاده می‌کرد. یکی از این رنگ‌های خاص، آن‌گونه که خود از آن نام می‌برد، تریانون خاکستری بود. اما شاید مهمترین خلاقیت لوئی در فعالیت‌های آن زمان خود، طراحی چمدان‌های تخت به جای چمدان‌هایی بود که حالت گرد داشتند. در آن زمان سطح زمان چمدان‌ها را به‌صورت گرد می‌ساختند تا مانع جمع شدن آب بر سطح آن‌ها شوند. اما لوئی متوجه شد که چنین طراحی‌ای باعث می‌شود نتوان چمدان‌ها را بر روی یکدیگر قرار داد و از همین روی این چمدان‌ها فضای زیادی را در حین سفر اشغال می‌کردند و حمل آن‌ها نیز با دشواری همراه بود. به همین سبب بود که لوئی اقدام به طراحی و ساخت چمدان‌هایی کرد که دارای سطحی تخت بودند. این ایده آن‌چنان مورد استقبال مردم قرار گرفت که پس از آن بسیاری از رقبا از این شیوه برای ساخت چمدان استفاده کردند.

louis vuitton
چمدان louis vuitton مربوط به قرن نوزدهم

این جهش بزرگ لوئی در طراحی چمدان‌های تخت در سال ۱۸۵۸ رخ داد. چمدان‌هایی که او در آن سال طراحی کرد به عنوان نخستین چمدان‌های مدرن شناخته می‌شوند و امروزه نیز همچنان از طراحی‌های آن‌ها در ساخت چمدان استفاده می‌شود. آن زمان سپیده‌دم سفرهای جهانی بود و لوئی برای آن‌که قادر باشد از پس تقاضای رو به رشد برآید، کارگاه خود را به روستایی انتقال داد که سه مایل از مرکز پاریس فاصله داشت. در آن‌ مکان ساخت چمدان‌های شرکت ادامه پیدا کرد و علاوه بر آن، زمانی که لوئیس دو ویلا یکی برای خود و دیگری برای پسرش جورج در آن محل ساخت، کارخانه به محل زندگی خانواده‌ی ویتون نیز تبدیل شد.

از این نقطه به بعد شرکت لویی به سمتی رفت که دنیا را تسخیر کند. تعداد کارگران این شرکت از ۲۰ نفر در سال ۱۸۵۹ به ۱۰۰ نفر در سال ۱۹۰۰ رسید و این رشد کم و بیش با همین شدت در سال‌های پس از آن ادامه پیدا کرد. موفقیت‌های برند لوئی ویتون باعث شد تا بسیاری از رقبا از محصولات آن تقلید کنند. به همین دلیل بود که در سال ۱۸۶۷ لوئی ویتون در نمایشگاهی که در پاریس برگزار شده بود، ظاهر محصولات خود را تغییر داده و از طرح راه‌راه سفید و قرمز در طراحی چمدان‌های خود استفاده نمود. اما تلاش‌های رقبا برای تقلید از محصولات این برند همچنان ادامه پیدا کرد تا این‌که در نهایت لوئی ویتون تصمیم گرفت علامت تجاری برند خود را بر روی کالاهای تولیدی خود چاپ نماید.

بیشتر بخوانید
اثر ژنتيک بر اخلاق و رفتار انسان

در همین سال‌ها، یعنی در حدود ۱۸۸۵، نخستین فروشگاه برون‌مرزی شرکت در لندن و در خیابان ۲۸۹ آکسفورد افتتاح شد. متاسفانه روزگار در لندن به اندازه‌ی پاریس بر وفق مراد نبود. فروش در خیابان آکسفورد ناامید‌کننده بود و از همین روی فروشگاه جدیدی در خیابان New Bond افتتاح شد. این شعبه در حال حاضر هم مشغول به فعالیت است.

فروشگاه لویی ویتون در خیابان New Bond
فروشگاه لویی ویتون در خیابان New Bond

قفل ابداعی لویی ویتون

در سال ۱۸۹۰ شرکت یک قفل کشویی را ثبت اختراع کرد که ادعا می‌کرد قابل بازشدن نیست و امروز نیز همچنان از آن استفاده می‌شود. جورج ویتون – پسر لویی –  در یک چالش عمومی از یک شعبده‌باز آمریکایی حرفه‌ای به نام هری هودینی، دعوت کرد تا تلاش کند که این قفل را باز کند.

توسعه‌ی لوئی ویتون پس از مرگ بنیان‌گذارش

جورج ویتون پسر لوئی، در سال ۱۸۹۲ یعنی پس از مرگ پدر خود مدیریت لویی ویتون را بر عهده گرفت. تلاش جورج از همان ابتدا بر آن بود تا ال‌وی را تبدیل به یک برند جهانی کند. به همین منظور او یک سال بعد، یعنی در سال ۱۸۹۳ در نمایشگاه جهانی شیکاگو شرکت کرد و محصولات لوئی ویتون را به معرض نمایش گذاشت. در زمان مدیریت جورج بود که لوگوی معروف برند ال‌وی، یعنی همان حروف LV به همراه گل‌های چهارپر، بر روی تمامی کالاهای تولیدی این شرکت ثبت شد. اقدام مهم دیگر جورج طراحی و ساخت کیف‌هایی بود که از چمدان کوچک‌تر بودند و در حقیقت برای قرار گرفتن در داخل چمدان‌های این برند طراحی شده بودند.

در سال ۱۹۱۳ ویتون ساختمان مرکزی خود را در شانز‌لیزه پاریس افتتاح نمود. این فروشگاه اعتبار خود را به عنوان لوکس‌ترین برند کالاهای مسافرتی به‌واسطه‌ی استقبال میلیونرها و ستارگان سینما کسب نمود. این شرکت تمام آن‌چه مشتریانش به آن نیاز داشتند را در اختیار آنان قرار می‌داد.

در سال ۱۹۳۰ از ساک‌دستی‌های شرکت را رونمایی شد. این ساک‌دستی‌ها که Keepall نامیده شدند نمونه‌های اولیه‌ی ساک دستی‌های امروزی هستند.

Keepall لویی ویتون
Keepall لویی ویتون

پس از مرگ جورج در سال ۱۹۳۶ پسر او گاستون لویی ویتون مدیریت شرکت را بر عهده گرفت. در زمان مدیریت او برند لوئی ویتون رشد خود را حفظ کرده و به درآمد بالایی دست پیدا کرد. پیشرفت ال‌وی به‌گونه‌ای بود که در زمان رسیدن شرکت به صد سالگی خود، علامت ویتون یکی از شناخته ‌شده‌ترین لوگوها در جهان بود. حتی سالوادور دالی از این لوگو الهام گرفت و از آن در یکی از آثار خود استفاده کرد.

بیشتر بخوانید
نگاهی مفصل به بیوگرافی جف بزوس | مؤسس آمازون

louis vuitton

توسعه‌ی بیش از پیش لویی ویتون

لوئی ویتون، که تا آن زمان همچنان یک شرکت خانوادگی بود، در سال ۱۹۸۴ در فهرست بورس پاریس قرار گرفت. در آن زمان این شرکت مالک برندهای لوکس دیگری همانند Givenchy، Loewe و … بود. سه سال بعد لوئی ویتون با شرکت‌های موئه اند شندون و هنسی ادغام شد.

اکنون زمان آن بود که شرکت فعالیت خود را از تولید چمدان فراتر برده و تبدیل به برندی شود که دربردارنده‌ی تمامی کالاهای لوکس باشد. در سال ۱۹۹۷ مارک جیکوبز به عنوان مدیر هنری لوئی ویتون انتخاب شد.

در این زمان خط تولید لباس‌های لوئی ویتون نیز راه‌اندازی شد. جیکوبز در این باره می‌گوید زمانی که من برای اولین بار چمدان‌های تریانون خاکستری را دیدم با خودم گفتم که ما باید آن‌گونه کارمان را آغاز کنیم که لوئیس ویتون کار خود را آغاز کرد، استفاده از رنگ‌های سفید و خاکستری در پوشاک با لوگویی که در قسمت داخلی آن پنهان شده است، باعث می‌شود که مردم در همان ابتدا ناامید شوند چرا که آنان کالکشنی را انتظار دارند که فریبنده‌تر باشد، مردم مد پر زرق و برق می‌خواهند. او از افراد مشهوری نظیر جنیفر لوپز، آنجلینا جولی و … در کمپین‌های تبلیغاتی خود برای لباس‌های جدید لوئیس ویتون استفاده کرد.

لویی ویتون در دنیای امروز

در حال حاضر برند لوئی ویتون یا همان LV  بیش از ۴۶۰ شعبه در سراسر جهان دارد و در زمینه‌ی‌ تولید انواع کالاهای لوکس از قبیل پوشاک، کیف، کفش، نوشت‌افزار، جواهرات، عینک آفتابی و … فعالیت می‌کند. شعبه‌ی اصلی این برند در لندن واقع شده و قسمت عمده‌ی سهام این شرکت متعلق به برنار آرنو است که شاید بتوان گفت ثروت‌مندترین فرد اروپاست.

ارزش این برند در سال ۲۰۱۳ در حدود ۲۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و تعداد کارمندان آن در سال ۲۰۱۴ در حدود ۱۲۱ هزارنفر بوده است. موفقیت ال‌وی و محبوبیت آن باعث شده این برند امروز نیز همانند سال‌های اولیه‌ی شکل‌گیری آن درگیر محصولات تقلبی باشد و به همین خاطر این شرکت همه ساله مبلغ نسبتاً زیادی را صرف مقابله با محصولات تقلبی می‌کند. نمونه‌ی این محصولات تقلبی در بازار ایران نیز کم نیست.

بیشتر بخوانید: بیوگرافی جف بزوس | مؤسس آمازون

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

15 + شش =

دکمه بازگشت به بالا