اما و اگرهای پرداخت بدهی ۳۳۸ میلیاردی فدراسیون فوتبال

این روزها فدراسیون فوتبال ایران حسابی غرق در حاشیه است. از ماجرای بدهی تمام نشدنی به ویلموتس که تنها با کاشت یک درخت و هدایت تیم ملی ایران در ۷ بازی توانست بیش از ۲ میلیون یورو به جیب بزند گرفته تا حواشی عجیب و غریب انتخابات فدراسیون فوتبال و اخیراً هم عدم دریافت میزبانی متمرکز بازیهای دور اول مقدماتی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و میزبانی باشگاههای ایرانی در جام باشگاههای آسیا.
در مورد بدهیهای فدراسیون فوتبال جالب است بدانید تاکنون آمار و ارقام دقیقی از بدهیهای این سازمان تاکنون منتشر نشده اما نکته اینجاست که فسادها و سوءمدیریت در سالهای گذشته ضررهای زیادی به فوتبال ایران زده که تبعات منفی بسیاری برای فوتبالدوستان داشته است. جالب اینجاست که فدراسیون فوتبال در این شرایط و در بهترین حالت باید ۲۰۰ میلیارد تومان ناقابل به مارک ویلموتس جریمه بدهد. حال زمانی ماجرا جالبتر میشود که بدانید به دلیل قراردادهای عجیب و غریبی که در فدراسیون فوتبال به ثبت رسیده، این فدراسیون بیش از ۸۸ میلیارد تومان بدهی مالیاتی دارد. با این تفاسیر صحبت از بدهی ۳۳۸ میلیاردی فدراسیون فوتبال به میان آمده است.
این در حالی است که فدراسیون فوتبال در سالهای گذشته نتوانسته در زمینه درآمدزایی هم موفق عمل کند. البته منتقدان میگویند که بخش عظیمی از درآمدهای فدراسیون در چاه فساد گم شده است. خوب است بدانید مهدی تاج رئیس سابق قدراسیون فوتبال حتی برای پرداخت حقوق اول ویلموتس شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی موسوم به شستا، مبلغ دو میلیون یورو پول قرض کرد. شستا هم به دلیل همین بدهی با اخذ حکم قضایی، ساختمان فدراسیون فوتبال را برای فروش گذاشت. در نهایت هم فدراسیون فوتبال مجبور شد حدود ۶۰ میلیارد تومان هم به شستا پرداخت کند.
در چنن شرایطی شهابالدین عزیزی خادم به عنوان رئیس تازه انتخاب شده که سکان هدایت کشتی به گل نشسته فوتبال ایران و ریاست این فدراسیون را به دست گرفته، وعدههای زیادی داده است. رقیب فوتبالی او، علی کریمی نیز بر ریشهکنی فساد در فوتبال تاکید کرده بود و اعتقاد داشت که انتخابات فدراسیون فوتبال مهندسی شده است.
جالب اینجاست که عزیزی خادم از سال ۹۰ تا ۹۵ در هیات رئیسه فدراسیون فوتبال حضور داشته و پیش از این نیز او در وزارت رفاه دولت نهم دز زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد فعالیت کرده است. همچنین عزیزی خادم در هیات مدیره باشگاههای سایپا و پیکان نیز بوده است. او همچنین سابقه عضویت در هیات مدیره پتروشیمی امیرکبیر، شازند و شرکت بینالمللی ساختمان و صنعت ملی را نیز در سابقه کاری خود دارد و همین امر باعث شده عزیزی خادم به عنوان چهرهای سیاسی و اقتصادی برای عموم مردم جامعه معرفی شود.
در هر حال خادم توانسته بر کرسی ریاست فدراسیون پر حاشیه فوتبال تکیه بزند، آن هم درست در روزهایی که بحران اقتصادی و سیلی از بدهی این فدراسیون را احاطه کرده و غرق در فساد شده است. این در حالی است که منبع و میزان درآمدهای فدراسیون فوتبال ایران از اسپانسرشیپ و دیگر منابع نیز به درستی مشخص نیست و با توجه به پاندمی ویروس کرونا و به تبع آن تعطیلی برخی از درآمدها، به نظر میرسد باقی درآمدهای فدراسیون نیز به کمترین میزان خود رسیده باشد. حال باید منتظر ماند و دید فدراسیون و رئیس تازه واردش چه رویکردی در قبال بحث بدهیها و حواشی تمام نشدنی اخیر فوتبال ایران در پیش میگیرد و چه طور قرار است بدهی ۳۳۸ میلیاردی فدراسیون فوتبال بدون منابع درآمد پرداخت شود.