پزشکی

اگر کودک بدغذا دارید بخوانید

بدغذایی کودک مشکلی است که خیلی از مادران تجربه‌ی برخورد با آن را دارند. این مشکل، مشکلی رایج است و البته مشکل خطرناکی هم نیست. با انجام یک سری کارها می‌توان امیدوار بود که بدغذایی کودک از بین برود. راه‌حل‌های مفید برای رفع بدغذایی کودک در ادامه‌ی این نوشتار خواهند آمد.

بدغذایی کودک چیست و چه عللی دارد؟

بدغذایی کودک به معنای ساده این است که کودک یا میل به خوردن بعضی غذاها را ندارد یا اصلاً در کل نمی‌خواهد هیچ غذایی بخورد. این مشکل می‌تواند ناشی از موارد مختلفی باشد.

به عنوان مثال، برخی از والدین حساسیت زیادی سر غذا خوردن کودک‌شان نشان می‌دهد و این مورد نه تنها نمی‌تواند مفید باشد بلکه در اغلب موارد با بدغذایی کودک همراه خواهد بود. استرس و اضطراب هم می‌توانند روی بدغذایی کودک مؤثر باشند، این مورد خصوصاً در خانواده‌هایی که والدین مدام با هم مشاجره می‌کنند بیشتر دیده می‌شود.

کودکانی هم که در طی روز تنقلات زیاد می‌خورند (از جمله چیپس، پفک، کرانچی، بستنی و کیک) میل زیادی به غذا ندارند و رفته‌رفته این میل‌نداشتن به غذا به عادتی برای آن‌ها تبدیل می‌شود.

البته که لج‌باز بودن کودک هم می‌تواند در بدغذایی او مؤثر باشد. مورد دیگری که وجود دارد این است که برخی غذاها ممکن است در نظر کودک شما خوش‌طعم نباشند. خود شما هم ممکن است از برخی از غذاها چندان خوش‌تان نیاید و بنابراین باید حق بدهید که کودک علاقه‌ای به خوردن یک سری از غذاها نداشته باشد.

راه‌های رفع بدغذایی کودک

بهترین روش برای آن که بدغذایی کودک را از بین ببرید این است که علت اصلی بدغذایی را تشخیص دهید و آن علت را رفع کنید. اما اگر در کل نمی‌توانید تشخیص دهید که علت بدغذایی کودک چیست، شاید نکات زیر بتوانند برای‌تان مفید باشند:

بیشتر بخوانید
در شرایط اورژانسی برای بیمار دیابتی چه باید کرد؟

۱- او را هم در آشپزی شریک کنید

هیچ مشکلی ندارد اگر موقع غذا درست کردن، کودک‌تان را هم به آشپزخانه بیاورید و کاری سبک را به او بسپارید. اگر کاری کنید که او حس کند در غذایی که می‌پزید شریک است و به نوعی او هم در آشپزی کمک‌تان کرده است، به احتمال بسیار زیاد تمایل بیشتری برای خوردن غذا از خود نشان می‌دهد.

۲- از ظروف کودکانه استفاده کنید

بدغذایی کودک

به ظاهر غذا و ظرفی که غذا را در آن قرار می‌دهید اهمیت دهید. کودک شما در دنیایی کودکانه زندگی می‌کند و چه بهتر که ظرف غذای او هم کودکانه باشد. همچنین می‌توانید ظاهر غذا را طوری کنید که قشنگ و دل‌ربا باشد و بتواند کودک را برای خوردن وسوسه کند.

۳- حساس نباشید

راه دیگری که ممکن است برای کودک بدغذا مفید باشد این است که حساس نباشید و سعی کنید خیلی به او گیر ندهید. کودک هم تا حدی دوست دارد که استقلال داشته باشد. اگر مدام به او بگویید که چه بخورد، چه نخورد، کی بخورد، کی نخورد، چگونه بخورد، چگونه نخورد و موارد این قبیل ممکن است واکنشی منفی نشان دهد و در کل اصلاً به سمت غذا نیاید. این مورد خصوصاً در پسرها بیشتر خود را نشان می‌دهد.

۴- اجازه ندهید خیلی تنقلات بخورد

همان‌طور که در بالا هم گفته شد، خوردن تنقلات ممکن است معده‌ی کودک را پر کند و کاری کند که او دیگر برای غذا خوردن میل و اشتهایی نداشته باشد. تا جای امکان و به صورت غیرمستقیم اجازه ندهید که کودک در طی روز به خوردن تنقلات و به‌اصطلاح هله‌هوله مشغول باشد.

بیشتر بخوانید
مواد غذایی ضد سرطان را بشناسید

۵- به سلیقه‌اش اهمیت دهید

شاید بد نباشد که بعضی اوقات از خود کودک بپرسید که به چه غذاهایی علاقه دارد. در چنین شرایطی کودک حس می‌کند که به سلیقه‌ی او احترام می‌گذارید و بنابراین این مورد می‌تواند اثری مثبت برای رفع بدغذایی کودک داشته باشد.

۶- غذا خوردن را برای کودک سرگرم‌کننده کنید

بدغذایی کودک

اگر کاری کنید که کودک در زمان غذا خوردن لحظات شاد و سرگرم‌کننده‌ای را تجربه کند، احتمالاً او دیگر غذاخوردن را یک تفریح خواهد دید و به آن میل نشان خواهد داد. مثلاً می‌توانید غذا خوردن کودک را همراه با موسیقی، عروسک‌بازی، رقص نور و موارد این قبیل کنید و خلاصه کاری کنید که کودک از قبل تمایل داشته باشد که این موارد را تجربه کند.

۷- خودتان هم از همان غذا بخورید

کودکان در بسیاری موارد تقلیدکننده هستند. اگر قبل از آن که به کودک غذا دهید، خودتان هم از همان غذا بخورید و به طور مستقیم طعم و بوی غذا را تحسین کنید، شاید کودک هم مایل به خوردن همان غذا شود.

دو نکته

  • تا جای امکان با کودک‌تان بدرفتاری نکنید. دست او نیست که بدغذا است و نباید برای این مورد تنبیه شود. سعی کنید با روی باز با او برخورد کنید.
  • اگر بدغذایی کودک مدت زیادی طول کشید و روش‌های شما برای رفع آن تأثیری نگذاشتند، بهترین کار این است که کودک را به نزد متخصص کودکان ببرید. او می‌تواند علت بدغذایی او را تشخیص دهد و با رفع علت کاری کند که به خوردن غذاها میل داشته باشد.

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا