اجتماعیاطلاعات‌محور

زباله‌های خطرناک را بدون ملاحظه دور نیندازیم!

همین چند وقت پیش بود که تصویر یک کارگر زحمتکش شهرداری به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شده بود که دستش به خاطر دور انداختن اشتباه زباله‌ها توسط ما شهروندان، آسیب دیده بود. عکس مذکور یکی تنها یکی از هزاران اتفاق تلخی است که در این بخش از جامعه رخ می‌دهد. این نکته را به خاطر داشته باشید که ما در مقابل ضایعات و دورریز و زباله‌هایی که تولید می‌کنیم مسئول هستیم. در این نوشتار می‌خواهیم چگونگی دفع زباله‌های خطرناک را با شما مخاطبان ارجمند مجله اینترنتی خبرببر مطرح کنیم.

با زباله‌های خطرناک چه باید کنیم؟

  • دور انداختن بدون ملاحظه یک سری از زباله‌ها خطرناک است؛ مثلاً باتری یا قطعات الکترونیکی یا لامپ‌های سوخته را باید درون یک جعبه بیندازید. هر زمان جعبه پر شد آن را باید به غرفه بازیافت تحویل دهید.
  • توجه داشته باشید که قرص‌های مسکن قوی و داروهای مایع تاریخ گذشته چون فنتانیل، مورفین، بوپره نورفین، متیل فنیدیت، مپریدین، دیازپام، متادون، هیدرومورفون، اکسی مورفون، اکسی کودون و… درون فاضلاب بریزید و خالی کنید. بقیه قرص‌ها را نیز از داخل ورقه یا خشاب خارج کنید، سپس در میان تفاله چای مخلوط کنید و بعد در یک کیسه قرار دهید و در کیسه را ببندید و آن را دور بیندازید.
  • برچسب روی ظرف دارو را هم پیش از انداختن در سطل زباله جدا کنید تا از آن سوء استفاده نشود. همچنین نسخه پزشکی خودتان را پیش از دور انداختن حتماً پاره و متلاشی کنید.
  • باند و چسب و گاز استریل استفاده شده را حتما الکل بزنید. سپس درون کیسه بیندازید، درش را ببندید و در آخر درون سطل بیدازید.
  • اگر می‌خواهید سرنگ را دور بیندازید، سوزن آن را در بیاورید و برعکس داخل سیاهی پیستون سرنگ قرار دهید و در یک کیسه جداگانه بگذارید و در آخر درون سطل زباله بیندازید.
  • به غیر از زباله‌های خطرناکی که به آنها و شیوه دفع کردنشان اشاره کردیم، توجه داشته باشید برای دفع چیزهایی مانند شیشه شکسته، قوطی کنسرو، حلب روغن، فلز تیز یا تیغ پیشنهاد می‎کنیم دورشان را پارچه یا روزنامه بپیچید تا به این واسطه دست کودکان زباله‌گرد و رفتگران و کارگران شهرداری زخمی نشود یا اگر گربه یا سگ بی‌سرپناهی سر خود را برای یافتن غذا درون سطل برد، آسیبی نبیند.
بیشتر بخوانید
زامبی واقعی کیست؟

همچنین بخوانید: چگونه با انجام دادن چند کار خیلی ساده میزان شیرابه زباله‌ها را کاهش دهیم

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا