بایدها و نبایدها در روزهای همهگیری ویروس کرونا

ویروس سمج کرونای جدیو موسوم به کوید-۱۹ حالا به مرحله خطر جهانی رسیده و سازمان بهداشت جهانی سطح هشدار درباره این بیماری را افزایش دادهاست.
ویروس کرونا از ابتدای سال جدید میلادی از چین سفر خود به سراسر جهان را آغاز کرد و یکی از مقاصد این ویروس، ایران بود. پیشگیری از ابتلا به بیمای کرونا برای شهروندانمان تبدیل به سبک زندگی در این روزها شدهاست اما با وجود توصیههای وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی هنوز هم رفتارهای غلط برای پیشگیری از این ویروس بین مردم دیده میشود.
این روزها، ماسک و دستکش روی صورت و دستهای اکثر شهروندان به منظور پیشگیری از ویروس کرونا جا خوش کرده اما رها کردن ماسک و دستکشهای استفاده شده در معابر عمومی میتواند خطر انتقال بیماریهای عفونی، خصوصا کوید-۱۹ را افزایش دهد. بنابراین لازم است شهروندان بعد از استفاده از این وسایل محافظتی و بهداشتی حتما آنها را در سطل زباله انداخته و پس از آن دستهای خود را هم حتما با آب و صابون ضد عفونی کنند.
اگر حتی سفرهای تجاری غیر ضروری در پیش دارید، فعلا عطایش را به لقایش ببخشید.
با توجه به تعطیلی مدارس و دانشگاهها در این روزها ممکن است برخی از افراد هوس سفر کردن به سرشان بزند و حتی به این منظور اقدام نمایند که شاهد تصاویری از همین قبیل افراد در این روزها به وفور در اخبار و فضای مجازی هم هستیم. لازم است بدانید که همین سفر کردن ساده باعث انتشار هر چه بیشتر این ویروس در ابعادی گستردهتر و به دنبال آن سخت شدن کنترل ویروس کوید-۱۹ میشود. سازمان بهداشت جهانی هم در این مورد توصیه کرده که اگر حتی سفرهای تجاری غیر ضروری در پیش دارید، فعلا عطایش را به لقایش ببخشید.
در این روزها، ویروسی دیگر به نام ویروس شایعه میتواند حتی به مراتب کشندهتر باشد. بنابراین این روزها سلامت روان جامعه هم با توجه به حجم اخبار، در معرض تهدید قرار گرفتهاست. سازمان بهداشت جهانی در این رابطه چند توصیه به تمام کسانی که در معرض ویروس کرونا هستند دارد از قبیل توصیه به جستوجوی منابع معتبر، دوری از گمانهزنی و حفظ آرامش. شازمان بهداشت جهانی همچنین توصیه کرده با کودکان درباره این ویروس صحبت کنید اما آنها را در معرض خبرهای ناامید کننده قرار ندهید و سعی کنید از انتقال استرس خود به آنها جلوگیری کنید. از کودکانتان تحت سرگرم کردنشان سوال کنید که چه چیزی در مورد این بیماری میدانند و با تکرار مداوم به آنها یادآوری کنید که تحت هر شرایط از فرزندانتان حمایت میکتید و چون کوه، قرص و استوار هوایشان را دارید.
اگر عطسه، سرفه و هر کدام از علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا را دارید، در درجه اول سعی کنید از حضور در جمع خودداری کنید و اگر مجبور به حضور در جمع هستید، تمام توصیههای بهداشتی انجام شده را کاملا جدی بگیرید چون حتی اگر به بیماری کرونا هم مبتلا نشده باشید، باعث ایجاد استرس برای همکاران و دوستان خود خواهید شد!