پزشکی

بایدها و نبایدهای خاص روزهای کرونایی!

  1. جلوی بچه‌ها از ویروس کرونا، آمار مرگ‌ومیر این بیماری و عواملی که باعث ترس‌ و وحشتشان می‌شود حرفی نزنیم. آنها آسیب‌پذیرند و ممکن است این آسیب تا آخر عمر همراه آنها بماند.
  2. این اغذیه فروشی‌‌ها، راننده‌ها و خیلی از اقشار؛ الان زندگیشان به شدت تحت تاثیر قرار گرفته‌است. یک چند وقتی بر سر اجاره و چک و این داستان‌ها با همدیگر راه بیاییم، جای دوری نمی‌رود. این را فراموش نکنیم که ما برای خوشبخت بودن به همدیگر نیاز داریم.
  3. شمال، جنوب، غرب، شرق و هر طرف دیگری نرویم. یک چند وقتی این ویروس را با خودمان به این طرف و آن طرف نبریم و وقت شناس باشیم. یک سری از شهرها ظرفیت پزشکی و درمانی برای مردم خودشان را هم ندارند چه برسه به اینکه بخواهند به مسافران هم برسند.
  4. ماسک و زنجبیل و سایر اقلام بهداشتی را در این ایام با قیمت‌های نجومی و غیر قابل تصور به مردم نفروشیم. چنین عمل و رفتاری جای بسی تاسف دارد. باید در چنین شرایطی کمک حال همدیگر باشیم.
  5. حالا که خانه نشین شدیم و سر خیلی مسائل بیهوده ممکن است با هم درگیر شویم، بهتر است درست با همدیگر زمان را سپری کنیم. مثلا می‌توانیم وعده‌های غذایی‌ خود را در کنار سایر افراد خانواده و با رعایت موازین و اصول بهداشتی توصیه شده خاص این ایام میل کنیم یا اینکه اگر شرایطش را داریم با رعایت تمامی نکات بهداشتی غذایمان را به روی ایوان، حیاط یا حتی پشت بام ببریم و میل کنیم و در کنارش با سایر اعضای خانواده گپی هم بزنیم. با همدیگر فیلم ببینیم یا اگر مشغول خانه تکانی هستیم، با صدای بلند موسیقی را پخش کنیم تا به این سبب صدایی هم در محیط خانه طنین انداز شود.
  6. زمانی که به آب احتیاج ندارید، شیر آب را ببندید. مصرف آب کشور صعودی است و کشور ما هم که طی سالیان اخیر درگیر خشکسالی است پس بیاید درست آب را مصرف کنیم.
  7. پرستاران، پزشکان و در کل، کادر درمانی باعث افتخار کشور هستند. اگر زمانی به درمانگاه یا بیمارستان مراجعه کردید و با بدخلقی و کم حوصلگی جوابتان را دادند، در این موقعیت درکشان کنید. با آنها کل‌کل اضافی نکنید.
  8. با شایعه پراکنی و ایجاد فضای رعب انگیز، اوضاع را خراب‌تر نکنیم.
  9. برای همیشه، سبک زندگی و سبک تغذیه خودمان را عوض کنیم تا در موقعیت‌های مشابه بیشتر شهامت داشته‌باشیم با قضیه روبه‌رو شویم. به فکر روحیه اطرافیانمان هم باشیم که بعد از این ماجرای ویروس کرونا، تبدیل به انسان‌های افسرده نشویم که پس از کرونا هم با پیامدهای بیماری روحی مانند افسردگی مواجه نشویم.
  10. بابت ریختن و رها کردن ماسک‌ها، دستکش‌ها و دستمال‌هایمان در چنین شرایطی در سطح شهر، خجالت بکشیم.
بیشتر بخوانید
چرا تعداد مسئولین مبتلا به کرونا در ایران از کشورهای دیگر بیشتر است؟

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

9 − 1 =

دکمه بازگشت به بالا