چه کسانی ممکن است به انسداد مزمن راههای هوایی مبتلا شوند؟


در روزهایی که هوای شهر آلوده هست و با پدیده وارونگی هوا مواجه هستیم، افرادی که انسداد مزمن راههای هوایی یا اصطلاحاً Chronic Obstructive Pulmonary Disease دارند باید بیشتر از سایرین مواظب باشند. خوب است بدانید انسداد مزمن راههای هوایی یا به صورت اختصاری COPD بعد از مشکلات قلب و عروق و سرطان، سومین عامل مرگ و میر در تمام دنیاست.
در COPD که خیلی اوقات با آسم اشتباه گرفته میشود، علائم روز به روز تغییر نمیکند ولی باید توجه داشت بیماران مبتلا به آسم بعضی روزها حالشان بهتر است و روزهای دیگر حالشان مساعد نیست و سرفههای متناوب شبانه هم زیاد دارند. علائم اصلی COPD احساس سنگینی در قفسه سینه، تنگی نفس و حس خسخس سینه است. اگر سرفههای خلطدار داشتید و این سرفهها بیشتر از دو ماه به طول انجامید، احتمال بروز COPD زیاد است و باید به متخصص ریه مراجعه کنید و تست بدهید.
در فرآیند درمان COPD با تجویز دارو، سرفه و خسخس سینه را کم میکنند و بیمار همزمان باید سبک زندگیاش را تغییر بدهد، یعنی در معرض دود سیگار و قلیون نباشد، با هود روشن آشپزی کند و از مواد ضد عفونی کنندهای مثل وایتکس استفاده نکند. همچنین روزهایی که میزان آلودگی هوا و غلطت آلایندههای موجود در هوا برای گروههای حساس خطرناک است، از خانه خارج نشود و به محض اینکه به سرماخوردگی مبتلا شد، به پزشک مراجعه کند.
انسداد مزمن راههای هوایی احتمال دارد وراثتی هم باشد و به غیر از آن افراد بالای ۴۰ سال، سیگاریها، کسانی که در معرض آلایندههای محیطی و شیمیایی هستند و کسانی که بیماریهای تنفسی مانند آسم و برونشیت دارند، بیشتر باید به آن توجه کنند چون احتمال ابتلا در میان این افراد بیشتر از سایر افراد جامعه است.
بیشتر بخوانید : در شرایط اورژانسی برای بیمار دیابتی چه باید کرد؟