پزشکی

الکل، قاتلی که این روزها در ایران با کرونا رقابت تنگاتنگی دارد

تلفات شایعات کرونایی؛ از الکل در ایران تا کوکائین در فرانسه

با وجود هشدارهای پزشکی، برخی مردم جهان راه مقابله با بیماری کرونا را در مصرف الکل دیده‌اند. متخصصان پزشکی بارها نسبت به بی‌اثر بودن این اقدام هشدار داده‌اند اما فاجعه‌ای در حال رخ دادن است. این اتفاق تنها مختص ایران نیست، در فرانسه نیز برخی برای مقابله ویروس کرونا به مصرف کوکائین روی آورده‌اند.

در همین رابطه وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد:

مصرف کوکائین عوارض به شدت خطرناکی به همراه دارد.

در ایران هم مقابله خودسرانه با کرونا با مصرف الکل افزایش یافته‌است. در پی آن مراجعه افراد به دلیل مسمویت‌های الکلی به بیمارستان‌های کشور به ویژه بیمارستان لقمان حکیم تهران بسیار نگران کننده‌ شده‌است. این درحالی است که فاجعه بزرگ در اهواز رخ داده‌است. پس از مراجعه نخستین فرد با مسمومیت الکلی در ۱۶ اسفند، از آن پس در طول ۵ روز تعداد مسمومان الکلی از ۵۰۰ نفر هم فراتر رفت. تاکنون جان باختن ۵۱ نفر تایید شده و تعدادی دچار تاری دید و نابینایی شده‌اند. ضمن آنکه میانگین سنی مسموم شدگان هم ۲۴ سال است. بر همین اساس آمار قربانیان الکل در خوزستان از تعداد جان باختگان کرونایی در این شهر پیشی گرفته‌است.  مساله نگران کننده این است که احتمالا بسیاری ار افراد دیگر، با همین عارضه مسموم شده‌ و هنوز به بیمارستان مراجعه نکرده‌باشند.

دادستان اهواز در این خصوص گفته:

چهار متهم توزیع الکل سمی و غیر استاندارد شناسایی شده که در حال حاضر متواری هستند.

این فاجعه در سایر استان‌ها هم در حال تکرار است. در استان البرز ۱۵ نفر و در گلستان ۱۲ نفر بر اثر استفاده الکل تقلبی جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید
لبخند بزنید، لبخند زدن کلی خاصیت دارد!

اکنون پرسش این است که آیا واقعا مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر در مقابله با بیماری کرونا موثر هستند؟

تاکنون هیچ تحقیقی در دنیا این مطلب را تایید نکرده‌است!

شاهین شادنیا، رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم در پاسخ به پرسش ما می‌گوید:

مصرف مواد الکلی تاثیری در پیشگیری از کرونا ندارد.

محمدهادی فرحزادی، مسئول کمیته پژوهش کانون انجمن‌های صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور، فاجعه را از این بدتر هم می‌داند. به گفته فرحزادی، مصرف مواد اعتیاد آور نه تنها باعث درمان کرونا نمی‌شود؛ بلکه سیستم دفاعی و ایمنی بدن را تضعیف و تخریب می‌کند. به گفته او، در صورت مصرف مواد مخدر، احتمال ابتلای به ویروس کرونا حتی بیشتر هم می‌شود.

مهان صمدی طاری

جست‌وجو‌گر و تحلیلگری که سعی دارد با تمام استعدادها و توانایی هایش پیش از هر چیزی، انسان باشد. «دل مرنجان که ز هر دل به خدا راهی هست!»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

13 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا