اشتباهات کاهش وزن | ۱۰ خطای رایج در دوران کاهش وزن

کاهش وزن بهظاهر فرمولی بسیار ساده دارد: «کالری بیشتری نسبت به آنچه دریافت میکنید بسوزانید، کمتر بخورید و تحرک بیشتری داشته باشید»، اما هر فردی که در راستای کاهش وزن سعی کرده کالری دریافتی خود را کاهش دهد و به تمرینات ورزشی مشغول شود، میداند که موضوع دشوارتر از آن است که به نظر میرسد. اکثر افرادی که رژیم غذایی میگیرند در بین راه دچار اشتباه شده و در اغلب موارد خود نیز متوجه اشتباهشان نمیشوند، همین است که موجب میشود تلاشهایشان جهت کاهش وزن مفید نباشند و دیگر رغبتی هم به تلاشکردن جهت کاهش وزن نداشته باشند. در این نوشتار درست در همین راستا به معرفی رایجترین اشتباهات کاهش وزن میپردازیم، اشتباهاتی که اگر از آنها اجتناب شود احتمالاً تلاشهای افراد برای لاغری مفیدِ فایده خواهند شد.
رایجترین اشتباهات کاهش وزن
۱- مصرف کم یا زیاد پروتئین
پروتئین برای بدن ضروری است، اما مصرف بیش از اندازهی آن موجب میشود که پروتئین اضافی به صورت چربی ذخیره شود. اغلب نوشیدنیهای یا مکملهای دارای پروتئین بالا از شکر و چربی زیادی هم برخوردار هستند.
گذشته از این مصرف کم پروتئین نیز باعث ایجاد احساس گرسنگی شده و متابولیسم را کاهش میدهد و بدین ترتیب مانعی بر سر راه کاهش وزن به شمار میرود.
۲- مصرف کم سبزیجات

بسیاری از افرادی که بهدنبال کاهش وزن هستند کمتر از ۲ فنجان و نیم، یعنی مقدار توصیه شده سبزیجات در روز، سبزیجات مصرف میکنند. بهتر است مقداری از این مادهی غذایی در هر وعده گنجانده شود.
۳- مصرف زیاد آبمیوه
بسیاری از آبمیوهها میزان قند خون را افزایش میدهند و در نتیجهی مصرف آنها بدن انسولین بیشتری تولید میکند. بنابراین فرد گرسنه میشود و نیاز به خوردن غذای بیشتری پیدا میکند.
۴- دستبالا گرفتن میزان کاهش وزن
خیلی از افراد در چند هفتهی نخست رژیم خود برای کاهش وزن، وزن زیادی از دست میدهند و این به علت از دست دادن کربوهیدرات و آب است. چنین کاهشی حالت مصنوعی دارد، بنابراین زمانی که فرایند کاهش وزن پس از چند هفته کندتر شد، فرد نباید ناامید شود.
۵- نداشتن خواب کافی
هورمونهای اشتها و گرسنگی تحت تأثیر میزان خوابی هستند که فرد در طول شبانهروز دارد. کم خوابیدن باعث میشود کاهش وزن با شکست مواجه شود و متأسفانه این اشتباه بهعنوان یکی از رایجترین اشتباهات کاهش وزن بسیار زیاد رخ میدهد.
۶- تمرین بیش از اندازه

تمرین بیش از اندازه در بلند مدت برای بسیاری از افراد مفید نیست و ممکن است باعث بروز استرس شود. علاوه بر این تمرین بیش از اندازه میتواند باعث تولید هورمونهای آدرنال، که پاسخ به استرس را تنظیم میکنند، شود. وارد آوردن فشار زیاد بر بدن برای سوزاندن کالری هر چه بیشتر، لزوماً نه مؤثر است و نه سلامتیبخش.
۷- انجام تمرینات روتین
نمیتوان انتظار داشت که تمرینات مشابهی را برای بارها و بارها تکرار کرد و از همان مقدار منفعت بهره برد. برای دستیابی به نتایج بهتر باید تکرار، شدت و زمان تمرینات را تغییر داد. متأسفانه بسیاری از کسانی که بهدنبال کاهش وزن هستند این اشتباه را بارها و بارها تکرار میکنند.
۸- امتناع از تمرین با وزنه
بسیاری از زنانی که قصد دارند وزن کم کنند، گمان میکنند که تنها باید تمرینات کاردیو انجام دهند، این در حالی است که برای افزایش متابولیسم داشتن تمرینات با وزنه نیز ضروری است. تحقیقات نشان میدهند که بهترین سیستم برای دستیابی به اندام متناسب، داشتن ترکیبی از تمرینات هوازی به همراه تمرینات با وزنه است.
۹- انتخاب غذاهای کمچرب
معمولاً تصور میشود که انتخاب غذاهای کمچرب گزینهی مناسبی برای کاهش وزن است. این در حالی است که چنین انتخابی ممکن است نتیجهی معکوس داشته باشد. بسیاری از محصولات کمچرب برای آنکه دارای طعم خوبی باشند قند زیادی دارند. گذشته از این، غذاهای کمچرب ممکن است باعث شوند تا فرد زودتر احساس گرسنگی کند و نیاز به خوردن غذای بیشتری داشته باشد.
۱۰- عدمدریافت فیبر کافی
رژیمغذاییای که حاوی فیبر کم است میتواند برنامهی کاهش وزن را با مشکل مواجه سازد. فیبرهای محلول به سبب آنکه آب را در خود نگاه میدارند، تشکیل نوعی ژله در بدن میدهند و این ژله باعث کاهش احساس اشتها میشود. میوهها و سبزیجات منابع غنی فیبر اند.
همچنین بخوانید: تفاوت کاهش وزن و چربیسوزی در چیست؟
یک نظر