فوتبالیورزشی

نگاهی به استادیوم امارات لندن | ورزشگاه خانگی آرسنال

در این نوشتار به معرفی استادیوم امارات (Emirates Stadium) یا اَشبِرتون گِرُو خواهیم پرداخت، استادیومی که میزبان بازی‌های خانگی باشگاه فوتبال آرسنال است. این ورزشگاه، ورزشگاهی تازه‌ساز است و در واقع می‌توان گفت که عمده‌ی خاطرات طرفداران آرسنال از بردهای پیاپی آرسنال نه با این استادیوم بلکه با استادیوم پیشین آرسنال، یعنی هایبری، است. اما به هر حال، امارات چند سالی است که به عنوان استادیوم خانگی توپ‌چی‌های لندن شناخته می‌شود. اگر خواهان آشنایی بیش‌تر با این استادیوم زیبا هستید، با ما تا انتهای این نوشتار همراه باشید.

Emirates Stadium
Emirates Stadium

پیش‌زمینه‌های ساخت استادیوم امارات

پیش از آن‌که به موارد مربوط به استادیوم امارات بپردازیم، بد نیست نگاهی به پیش‌زمینه‌های ساخت آن داشته باشیم و ببینیم که اصلاً با وجود آن که آرسنال یک ورزشگاه نسبتاً خوب با نام هایبری داشت چه شد که مسئولان آن به فکر ساخت استادیوم امارات افتادند.

ماجرا از این قرار است که در اواخر دهه‌ی ۹۰ میلادی، مسئولین آرسنال با توجه به کم‌ظرفیت‌بودن ورزشگاه هایبری در این اندیشه رفتند که ورزشگاهی با ظرفیتی بیش‌تر بسازند و سود بیش‌تری عایدشان شود، زیرا برای هر بازی تعداد زیادی از تماشاگران نمی‌توانستند وارد ورزشگاه ۳۸ هزار نفری هایبری شوند و به این ترتیب سودی که از ورود آن‌ها به استادیوم می‌توانست در جیب باشگاه رود نمی‌رفت.

اما نکته اینجاست که به سبب موقعیت ورزشگاه هایبری، امکان توسعه‌ی آن وجود نداشت. هایبری در محله‌ای مسکونی واقع شده بود و همسایه‌ها اجازه‌ی آن که این ورزشگاه بزرگ‌تر از آن چه که هست شود را ندادند. به این ترتیب بود که راه برای ساخت ورزشگاه جدید هموار شد.

بیشتر بخوانید
واکنش‌ها به گل به خودی شجاع خلیل زاده مقابل السیلیه + فیلم

ساخت و افتتاح استادیوم امارات

قرار بر آن بود که استادیوم جدید آرسنال با نام اشبرتون گرو در آگوست سال ۲۰۰۳ افتتاح شود، اما این تاریخ به دلایل مختلف، از مسائل مالی گرفته تا برنامه‌ریزی‌های اشتباه، تا تابستان ۲۰۰۶ به تعویق افتاد. اما سرانجام در ماه فوریه‌ی سال ۲۰۰۴ بود که کارِ ساخت استادیوم امارات رسماً آغاز شد. محلی که برای ساخت آن انتخاب شده بود، نیم مایل با هایبری فاصله داشت. در این محل، یک کارخانه و اداره‌ی پست وجود داشتند که باشگاه آرسنال با صرف هزینه مشکل را رفع کرد.

به تدریج کار ساخت پیش رفت و دو پل نیز برای اتصال استادیوم به پارک دریتون ساخته شدند تا آن که استادیوم جدید آرسنال در بیست و سوم جولای سال ۲۰۰۶ افتتاح شد. مدتی بعد در ۲۶ اکتبر سال ۲۰۰۶ استادیوم امارات، این بار به طور رسمی، به وسیله‌ی همسر ملکه الیزابت افتتاح گردید.

ورزشگاه امارات
ورزشگاه امارات از نمای بالا. فاصله‌ی آن تا ورزشگاه هایبری را می‌بینید!
ورزشگاه امارات، ورزشگاه سمت چپی است. این تصویر مربوط به اوایل ساخت استادیوم امارات است.

مشخصات استادیوم امارات

۱- ورزشگاه امارات از ظرفیت ۶۰ هزار و ۳۶۱ نفر برخوردار است. این میزان هیچ زمان به طور کامل پر نشده. بیش‌تری تعداد تماشاگری که ورزشگاه امارات تا کنون به خود دیده ۶۰ هزار و ۱۶۱ نفر بوده که مربوط است به بازی آرسنال منچستریونایتد در تاریخ سوم نوامبر سال ۲۰۰۷.

۲- ابعاد زمین استادیوم امارات ۱۰۵*۶۸ متر است.

۳- کار ساخت ورزشگاه بر عهده‌ی گروه معماری HOK و شرکت Buro Happold بوده است.

ورزشگاه امارات

۴- نام ورزشگاه بر گرفته از شرکت هوایی امارات است که با پرداخت ۱۰۰ میلیون پوند خواهان آن شده که ۱۵ سال ورزشگاه به نام این شرکت باشد. این مبلغ شامل پرداخت هزینه‌های هشت‌ساله جهت درج نام امارات بر روی پیراهن بازیکنان آرسنال نیز هست.

بیشتر بخوانید
علی دایی و علی پروین در تیم منتخب قرن قاره آسیا

۵- اولین مسابقه‌ای که در استادیوم امارات برگزار شد، مسابقه‌ای بود که در تاریخ ۲۲ جولای برای خداحافظی دنیس برگکمپ، اسطوره‌ی هلندی باشگاه آرسنال، تدارک دیده شده بود. در این بازی آرسنال در برابر تیم سابق برگکمپ، یعنی آژاکس، قرار گرفت.

۶- اولین بازی آرسنال در لیگ برتر در استادیوم امارات در برابر استون ویلا برگزار شد. این مسابقه مربوط به ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۶ است و بازی با تساوی یک بر یک به پایان رسید.

۷- در بالا نیز گفته شد که ورزشگاه جدید آرسنال در نیم‌مایلی ورزشگاه قدیمی یعنی هایبری قرار دارد. استادیوم امارات در منطقه‌ای با نام اسلینگتون واقع شده، منطقه‌ای که در شمال لندن قرار دارد.

۸- جالب آن که مدتی پس از ساخت استادیوم، برخی از هواداران این موضوع را مطرح کردند که استادیوم قبلی سرشار از خاطرات آرسنال است و در واقع در آن استادیوم همه چیز آرسنالی است، اما در استادیوم جدید طبعاً به‌واسطه‌ی تازه‌ساز بودن هیچ اثری آن‌چنانی از آرسنال قدیم وجود ندارد. به همین دلیل بود که مسئولین ورزشگاه و باشگاه آرسنال تصمیم گرفتند که از یک سری المان برای آرسنالی‌کردن ورزشگاه استفاده کنند از جمله:

  • ۱۲ نقاشی از برترین لحظات تاریخ باشگاه آرسنال
  • ۸ نقاشی در بیرون ورزشگاه از بازیکنان برتر آرسنال
  • ساعتی به عنوان نشانی از ساعت استادیوم هایبری

ساعت آرسنال

۹- گفتنی است که انگلیس در پیشنهادی که برای میزبانی جام جهانی داده، نام ورزشگاه امارات را نیز در فهرست ورزشگاه‌های خود آورده است.

همچنین بخوانید: نگاهی به ورزشگاه الدترافورد منچستر

آرش شمسی

کم کن طمع از جهان و میزی خرسند | از نیک و بد زمانه بگسل پیوند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

فقط نام را وارد کنید. نیازی به ثبت ایمیل نیست.

17 + 3 =

دکمه بازگشت به بالا