در مورد خانههای آدولف هیتلر چهره شماره یک جنگ جهانی دوم چه میدانید؟

اتریش به تازگی اعلام کرده، خانهای که آدولف هیتلر در آن به دنیا آمده را به اداره پلیس تبدیل خواهد کرد. هر چند هیتلر، تنها چند ماه اول زندگیاش را در این ساختمان گذرانده بود، اما این مکان به تازگی نازیها را از سراسر جهان به خود جلب کرده است. از همین رو دولت اتریش نگران بود که این خانه تبدیل به زیارتگاهی برای نئونازیها شود؛ خانهای که در شهر کوچک برآئونائو در شمال اتریش واقع شده است.
خانهی محل تولد آدولف هیتلر
آدولف هیتلر، مرد شماره یک آلمان نازی، در بیستم آوریل سال ۱۸۸۹ در ساختمانی در شهر کوچک برآئونائو متولد شد. هیتلر وقتی سه ساله بود، برآئونائو را ترک کرد. هیتلر، اسطوره نازیها، همان کسی بود که آلمان نازی را مرکز جهان میدانست و قصد داشت بزرگترین قدرت جهان را برای کشور خودش به دست بیاورد. جالب اینجاست که وی در حالی این طرز تفکر را داشت که اصلا در آلمان به دنیا نیامده بود و علاوه بر اینکه متولد اتریش بود، تا سن ۲۴ سالگی نیز در این کشور زندگی کرد.
اقامتگاه هیتلر در سالهای ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۴ میلادی
اقامتگاههای خصوصی هیتلر، مکانهای مهمی برای وقایع کلیدی و زندگی شخصیاش بودند. به عنوان مثال، آدولف هیتلر از سال ۱۹۲۹ تا سال ۱۹۳۴ در آپارتمانی ۹ خوابه در مونیخ زندگی میکرد و از این ملک برای دیدار با شخصیتهای مهم و برجسته، استفاده میکرد. این آپارتمان توسط هوگو بروکمن، حامی مالی حزب نازی خریداری شده بود.
محل اقامت رسمی رهبر نازیها پس از به قدرت رسیدن
پس از آن که آدولف هیتلر در سال ۱۹۳۴ به قدرت رسید، مقر صدراعظم رایش در برلین، محل اقامت رسمی رهبر نازیها شد. وی در آپارتمان شخصی رئیس جمهور پیشین، ساکن شد. هیتلر آن ساختمان را درخور مقام خود نمیدانست و تصمیم گرفت آن خانه را بازسازی کند.
برگهوف، اقامتگاهی محبوب برای پیشوا
جالب است بدانید، یکی از اقامتگاههای محبوب هیتلر برگهوف بود. خانهای ییلاقی که در نزدیکی برشتسگادن و در کوههای آلپ در بخش جنوبی آلمان واقع شده بود. هیتلر خانه ییلاقی آلپ را در سال ۱۹۳۳ با عواید فروش زندگینامهاش به نام «نبرد من»، خرید.
آشیانه عقاب
پس از آن در تولد پنجاه سالگیاش، مقامات حزب نازی؛ آشیانه عقاب را به او هدیه کردند. با این حال، هیتلر تنها در حدود ۱۰ بار و هر بار کمتر از نیم ساعت در آنجا اقامت داشت. آشیانه عقاب بر روی بالاترین نقطه کوه کول اشتاین در ارتفاع ۱۸۳۴ متری قرار دارد. این مکان هم اکنون بدل به جاذبهای گردشگری برای آن منطقه شده و روزانه میزبان هرازان گردشگر میباشد.
آشیانه گرگ
اگرچه هیتلر چندین ستاد پیشوا در جبهه شرقی داشت اما آشیانه گرگ در ناحیه کترزین (همان لهستان امروزی)، مقر فرماندهی اصلی او در جبهه شرقی بود. آشیانهای که آن هم در این روزها تبدیل به مکانی توریستی شده است. پیشوا بیش از ۸۰۰ روز را در طول جنگ جهانی دوم در آشیانه گرگ سپری کرد. مکانی که در آن مورد سوء قصد نافرجام هم قرار گرفت. هیتلر در نوامبر ۱۹۴۴ و به هنگام پیشروی نیروهای ارتش شوروی، آشیانه گرگ را ترک کرد.
آخرین اقامتگاه پر حاشیهی هیتلر؛ محلی که به فاصله دو روز، ازدواج و خودکشی پیشوا را به چشم دید!
رهبر آلمان نازی تا روزهای پایانی جنگ، به صورت پراکنده در اقامتگاه رسمی صدر اعظمهای رایش، زندگی کرد، اما جبر روزگار و تغییر و تحولات جنگ باعث شد وی کمی چند به پناهگاهش عقب نشینی کند. هیتلر در همان بحبوحه نزدیکتر شدن نیروهای متفقین و علیالخصوص نیروهای ارتش سرخ با اوا براون، معشوقه خود، ازدواج کرد. نکته قابل تامل اینجاست که این هیتلر و اوا براون، تبدیل به زوجی ماندگار در صحنه تاریخ جنگ جهانی دوم شدند. علت آن هم این است که این زوج، دو روز پس از ازدواج، خودکشی کردند و تیتر اول روزنامههای آن زمان با این عنوان شدند: «هیتلر به سر خود شلیک کرد و اوا شیشه سیانور را سر کشید»
بر اساس اسناد موجود، پس از خودکشی پیشوا و همسرش، پیکرشان را در باغ اقامتگاه صدراعظم رایش سوزاندند. البته اندکی هم بعد از جنگ جهانی دوم، بقایای آن ساختمان تاریخی، توسط نیروهای شوروی از بین رفت.
در چند سال اخیر، همزمان با افزایش قدرت جریانهای راستگرای افراطی، نگرانی از مطرح شدن دوباره و گسترده یادگارهای حاکمیت نازیسم، در اروپا، بالا گرفته است. این اتفاقات تا مرحلهای رسیده که شاهد فروش آثار و وسایل شخصی هیتلر در حراجیهای مختلف هستیم. این وسایل شخصی به حراج رسیده، از قاشق و چنگال تا کلاه هیتلر را در بر گرفته است. حالا پس از دعواهای حقوقی طولانی مدت، دیوان عالی اتریش با قبول پرداخت ۸۱۲ هزار یورو به منظور جبران خسارت، اعلام داشته میخواهد خانهای را که در آن آدولف هیتلر متولد شده به پاسگاه پلیس تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: وویتک خرسی جنگنده در کارزار جنگ جهانی که از البرز به ایتالیا رسید